KÓNYA PÉTER

Full text search

KÓNYA PÉTER
KÓNYA PÉTER (Független): Köszönöm a szót, elnök úr. Úgy tűnik, hogy mára bebizonyosodott az, hogy az egykoron megszüntetett határőrségről szóló döntés egy óriási hiba, egy hibás döntés volt, az idő már bebizonyította, hogy szükség lenne egy önálló határőrségre Magyarországon, és kár volt megszüntetni anno, hiszen egy olyan fegyveres kultúra szűnt meg Magyarországon, amelynek a pótlása évekbe, akár évtizedekbe is kerülhet.
Ugyanakkor az is látszik, hogy a kormány tűzoltó jelleggel próbálja a migránsválság okozta feszültséget megoldani. Ezért módosították a rendvédelmi szervek szolgálati törvényét, illetve a katonák jogállásáról szóló törvényt, amivel semmi mást nem okoztak, mint hogy a katonákat, illetve a rendőröket és a rendvédelmi dolgozókat egy óriási túlterheltség alá helyezték, hiszen megemelték a készenléti idő idejét és a túlmunka idejét, a katonáknál pedig eltörölték a munkaidőt, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag bármeddig lehet őket foglalkoztatni.
Ezért nyilván kapnak valamiféle pluszpénzt a rendvédelmi dolgozók, ugyanakkor ez az idők végtelenségéig nem vihető tovább, hiszen egyszerűen túlterhelődnek, családok mennek tönkre az átvezénylések miatt és a túlmunkáztatás miatt. Nyilván ezt egy-két hónapig lehet vinni. Ugyanakkor a kormány maga is beismerte és arra készül, hogy ez a migránsválság akár évekig, évtizedekig is elhúzódhat, tehát itt az ideje, hogy elkezdjük egy önálló határőrség felállítását, ami nem fog egyik napról a másikra menni.
Apáti képviselőtársam utalt arra, hogy egyébként lehetne számítani azokra a volt határőrökre, akik a mai napig is büszkén gondolnak arra, hogy ők valaha határőrök voltak, azonban ahhoz, hogy rájuk számíthasson ez a kormány és számíthasson ez az ország, először arra lenne szükség, hogy ez a kormány, a Fidesz-kormány bocsánatot kérjen azoktól a rendvédelmi dolgozóktól és katonáktól, akiket megaláztak akkor, amikor a szolgálatinyugdíjrendszerüket megszüntették. Köszönöm a szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit