DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Sajnos nem tudom elfogadni a válaszát, és először nem is értettem azt, hogy miért ilyen ideges. Hát, most már értem, miért ideges. Ugye, én a nukleáris biztonságról kérdeztem, és ön elkezdett áramárakkal válaszolni. Ezek szerint a helyzet az, hogy önök nem vették meg ezeket a biztonsági berendezéseket az orosz féltől. Ezek szerint az Európai Bizottságnak az az állásfoglalása, amit pár hónapja hozott, és felkérte a magyar kormányt arra, hogy bővítsék ki ezzel a konstrukcióval a mostani megrendelésüket, az nagyon is helytálló, de sajnos azt a választ kaptam ezek szerint öntől burkoltan, itt mindenféle más megjegyzésbe beleszőve, hogy önök szerződést még nem módosítottak. Márpedig ez probléma, mert az, amiről nincsen szerződés, nem számonkérhető, és szerény számításaink szerint itt 300 milliárd forint a tét alsó hangon, de sokkal nagyobb itt a tét: itt a magyar polgároknak, sőt mondhatnám, az egész régiónak a nukleáris biztonsága a tét.
Tudja, tisztelt miniszter úr, a helyzet az, hogy ha önök ennyire atomerőművet akarnak építeni, akkor muszáj azt biztonságosan csinálni; láthatóan önök még erre sem figyelnek. (Sallai R. Benedek tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit