DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Mentelmi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság 11.Bpk.1734/2015/5. számú átiratában indítványozta Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését rágalmazás vétsége miatt Sneider Tamás feljelentése alapján. A Sneider Tamás feljelentésében foglaltak szerint Gőgös Zoltán 2015. március 19-én a Hír TV Magyarország élőben című műsorában rágalmazást és becsületsértést kimerítő állításokat fogalmazott meg. Gőgös Zoltán képviselő a 2016. február 29-i mentelmi bizottsági ülésen is kijelentette, hogy soha semmilyen fórum előtt ezeket a tényállításokat, rágalmazásokat így nem fogalmazta meg. Ezt követően a Mentelmi bizottság az ügyet 2016. február 29-i ülésén megtárgyalta.
A Mentelmi bizottság hatáskör hiányában nem foglalkozott a cselekmény büntetőjogi értékelésével; a magánvádas ügyekben követett, mentelmi jogot töretlenül fenntartó gyakorlat a mentelmi jog célját, az Országgyűlés, illetve a képviselők zavartalan munkavégzését kívánja biztosítani.
A Mentelmi bizottság 4 igen és 2 nem szavazat mellett azt javasolja a tisztelt Országgyűlésnek, hogy Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő mentelmi jogát az adott ügyben ne függessze fel. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit