SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Államtitkár úr, én úgy szerettem volna elfogadni a válaszát, komolyan mondom, Isten lássa a lelkemet, itt a többiekkel beszéltünk, de ne haragudjon már, államtitkár úr, tehát ön most itt azt mondja, hogy önök hoznak egy törvényt, és annak a végrehajtási felelősségét meg letolják magukról? Ne haragudjanak, ez egészen elképesztő! Arról nem is beszélve, hogy ön volt az, aki IKSZ-es vezetőként meg KDNP-s képviselőként a Marx-szobor kitakarítását követelte a Közgáz aulájából, és most azt mondja, hogy ami ellen országgyűlési képviselőként fel tudott lépni, az ellen meg államtitkárként nem tud.
Tehát szavakban nagyon megy az antikommunizmus, hallhattuk miniszterelnök urat a hétvégén is. Itt egyetlenegy elfogadható válasz lett volna, államtitkár úr, az az, hogy tisztelt képviselő úr, köszönöm szépen, hogy felhívta erre a figyelmünket, és mi, mint az oktatásért felelős államtitkárság, fel fogjuk hívni az intézmény figyelmét, hogy ezt a nyilvánvaló törvénysértő állapotot ne tartsák fenn a továbbiakban.
Kedves fideszes képviselőtársaim, önök pedig most nyomhatnak gombot, hitet tehetnek a polgári Magyarország mellett, és hitet tehetnek amellett, hogy hogyan álljunk szemben az elmúlt 40 évvel: egyetértenek-e önök azzal (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy Rajk László nevét viselje szakkollégium Magyarországon vagy nem?
Nem tudom elfogadni a választ. Köszönöm, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit