SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Elnök úr, az államtitkár úr nem akarja, hogy elfogadjam, tehát nem tett semmi olyat, amivel azt szerette volna. (Dr. Bitay Márton Örs: Ez igaz.) Államtitkár úr, miután fogunk még egy darabig idejárni, hadd mondjam el, hogy a Házszabály 42. §-a nem írja elő, hogy szó szerint kelljen elmondanom. Új tényt nem közölhetek, és nem is közöltem semmilyen új tényt az interpellációmban. Majd megszokja ezt a műfajt, tehát hogy ez szükséges.
A koncepció: azt mondja, hogy a koncepció mire való. Pont arra céloztam a kérdésemmel, hogy ez a koncepció nem alkalmas megtárgyalásra, és nem alkalmas így társadalmi vitára. Most nyilvánvalóan megint azzal jön, mint a földprivatizációnál, hogy az agrárkamara meg a Magosz, meg saját maguk, az ifjúsági tagozatuk megtárgyalta és ez volt a koncepció. Ez elfogadhatatlan! Szakmai szervezetekre lenne szükség; a szakmai szervezetek nem tudnak... Az önkormányzatokról egy szót nem szólt, hogy miért vonják el a jogait az önkormányzatoknak, amelyek helyi védett területeket hoznának létre. És miután azt mondja, hogy saját tulajdonáról van szó: tudjuk jól, hogy lehet tulajdonosnak kezelni ezeket, de ennek ellenére nem jogosít fel valakit, hogy a jogszabályokat átlépje.
Önök az ön által említett három funkcióból a gazdálkodáshoz való jogot és a profitmaximalizálást tartják elsődlegesnek ebben a koncepcióban. Ez az, ami elfogadhatatlan, hogy a természetvédelemből, az ökológiából, a közjóléti funkciókból csak egy díszmasnit tesznek egy teljesen alkalmatlan, rossz javaslatra. Ezért kell visszavonni a koncepciót. Köszönöm szépen. (Dr. Bitay Márton Örs: Taps! - Közbeszólások a Fidesz soraiból: Tapsolja meg valaki! - Nincs itt Szél Bernadett!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit