TÓBIÁS JÓZSEF

Full text search

TÓBIÁS JÓZSEF
TÓBIÁS JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! A népakaratnak érvényesülnie kell, ez hangzott el tegnap is az ön beszédében, és másfél éve Magyarországon az emberek közel 70 százaléka szeretne népakarat formájában véleményt mondani népszavazás keretében a vasárnapi zárvatartásról. Eddig nem nagyon sikerült, bár tudom, hogy küzdelem kell ahhoz, hogy az ember sikereket érjen le, még akkor is, ha önök mindent megtettek azért, hogy nehezítették a népszavazás módját, és ezt Alaptörvényben is rögzítették.
Viszont van egy momentum, amiről szeretném, ha miniszterelnök úr szót ejtene a Ház falai között. Ez pedig a múlt héten történt kedden a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt és az épületében; olyan esemény, amelyről ma szakemberek egyöntetűen állítják, hogy bűncselekmény történt. 26 éve nem volt erre példa Magyarországon (Dr. Semjén Zsolt: Feljelentést kell tenni!), és igen, mondják önök, feljelentést tett is néhány képviselőtársam, egy kérdés viszont nyitva maradt: egy hete mit csinál a kormány? Egy hete az ügyészség, a rendőrség hivatalból eljárást indítandó módon mit tett? Azt szeretném megkérdezni miniszterelnök úrtól, hogy egy hete azt várják, hogy a nép majd feljelentést tegyen, vagy hivatalból állampolgárok jogait csorbító, úgymond fogdmegek megakadályozzák, hogy állampolgári jogával éljen, ez az önök kormánya szerint rendjén való-e, vagy elintézhető azzal az egyszerű mondattal, hogy akinek problémája van, az forduljon a megfelelő hatósághoz.
Előre jelzem, miniszterelnök úr mondta: e Ház falai között sok vitát el lehet viselni, egy dolgot nem szeret, a cinizmust. Ha ezt a választ kapjuk, az nem más, mint a cinizmus. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit