DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Hadd öntsem számokba, hogy mi az, amit az LMP pusztításnak hív.
Ezek a lapok 2014-ben kaptak 352 millió forint támogatást, 2015-ben, tehát tavaly 368-at, tehát a 352 után 368-at, idén pedig közel félmilliárd forint támogatást kapnak. Ez az LMP szerinti pusztítás, forráselvonás, és még folytathatnám, hogy mennyi mindent mondott ön, képviselő úr.
Valóban egyébként átstrukturálásra kerültek ezek a támogatások az NKA rendszerén belül, hiszen a korábbi Folyóirat-kiadás Kollégiuma helyett a szakmai kollégiumokhoz kerültek vissza ezek a támogatások, magyarul: egy-egy szakmán belül dönthetik el, hogy a folyóirat-kiadási és egyéb pályázatokat milyen arányban támogatják, és itt kongatták meg többen a vészharangot, hogy ha a szakmán belül, ágazaton belül kell versengeniük ezeknek a folyóirat-pályázatoknak, akkor mi lesz velük. De azt hiszem, hogy ez az óriási forrástöbblet, forrásbővülés, ez a plusz 158 millió 233 ezer forint mindenki számára egy többlettámogatást jelent. Ugyanakkor nagyon fontos, erre szeretném itt is felhívni a figyelmet, hogy ezek kiegészítő támogatások, a működéshez többletforrásként szolgálnak, de alapvetően nyilvánvalóan az olvasótábornak, az előfizetőknek kellene egy biztos alapot teremteni ezeknek a folyóiratoknak a működéséhez, és nyilván ahhoz addicionálisan még hozzáadódhat az állami támogatás is, de nagyon fontos, hogy olyan folyóiratokat, olyan lapokat támogasson az állam, amelyekre egyébként igény van, és nyilván a kulturális többlettartalmat, a minőséget, a minőség javítását tudja az állam egy ilyen többlettámogatással megfejelni. De ha megnézi a 352 millió és a közel félmilliárd közötti különbséget, akkor elég jelentős minőségjavulást várhatunk, ha pénzfüggő a minőség biztosítása. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit