KISS LÁSZLÓ

Full text search

KISS LÁSZLÓ
KISS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A pedagógustüntetések hatására a kormányzat az elmúlt hónapokban áttekintette és áttekinti kerekasztal-beszélgetések, konferenciák sorozatán azokat a problémákat, amelyeket önök okoztak, önök idéztek elő. Éppen ezért ez a kormányzati kerekasztal-beszél-getés is zömmel olyan felek között folyik, akik gyakorlatilag vagy a kormányzat lekötelezettjei, vagy nem valódi szereplői az oktatásnak.
Miközben önök folyamatosan egyeztetnek, ebből csak annyi látszik, hogy a KLIK rendszerét akarják tovább erősíteni, ezt egy kicsit átszervezik, az iskolaigazgatók pedig kapnak egy költségvetési kártyát, és ezzel legyenek boldogok. Külön arcátlannak tartom, hogy a kizárólagos fenntartással kapcsolatos folyamatos kritikákra önök azt reagálják, hogy még a működtetést is elveszik az önkormányzatoktól. Úgy látszik, az önök csahosai azt kapják jutalmul az egyeztetésekért, amit a többiek büntetésül, még az oktatás minimális önállóságát is elveszik.
Önök nem hajlandók beismerni, hogy a legtöbb anomáliát, a legtöbb problémát önök teremtették. Önök miatt van káosz a tankönyvrendszerben, az önök szabályozásai miatt van a pedagógusok munkaterhelésében káosz, önök ragaszkodnak az alacsony bérekhez a nem pedagógus közalkalmazottak tekintetében (Korózs Lajos: Szégyen!), és általában is azokért a problémákét, amelyekért most, hétvégén is tüntettek a pedagóguskollégáim, amelyekért önök a felelősek.
Tisztelt Államtitkár Úr! Mikor csökkentik a pedagógusok óraszámát végre egységesen 22-re? Mikor csökkentik a pedagógusok adminisztrációs terheit? Mikor állítják vissza a tankötelezettséget a 18. évre? Mikor fog csökkenni a tananyag, a házi feladatok száma? Mikor döntenek a nyugdíjaskort elérő pedagógusok továbbfoglalkoztatásáról? Várom válaszát, államtitkár úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit