DUNAI MÓNIKA

Full text search

DUNAI MÓNIKA
DUNAI MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt vendég Diákok! Európában másodikként, 1887. május 10. napján, Kresz Géza orvos kezdeményezésére alakult meg a Budapesti Önkéntes Mentőegyesület, amely 1948-ig működött. 1948-ban, azaz 68 évvel ezelőtt szintén május 10-én az Országos Mentőszolgálat vette át a mentőszervezetek irányítását.
Május 10-e a mentők napja. A mentők napja alkalmából 127-en vehettek át elismerést az Országházban. Ünnepélyes keretek között adták át a Batthyány-Strattmann László-díjat, amely életműdíj azoknak, akik szakmai vagy közszolgálati munkájukkal hozzájárultak az egészségügyi és a szociális, valamint a családvédelmi ellátás fejlesztéséhez.
„Hősies mentésért” különdíjakat a rendkívüli helyzetben tanúsított kivételesen bátor magatartással lehetett kiérdemelni. A fentieken túl „A magyar mentésügyért” emlékérmekkel, a dr. Orovecz Béla-emlékérmekkel, a Kresz Géza-emlékérmekkel, az Iránytű-díjakkal, valamint miniszteri és főigazgatói dicséretekkel ismerték el a magyar emberek testi és lelki épségét, egészségét szolgálókat.
Tisztelt Államtitkár Úr! Arról is szólnunk kell, hogy volt olyan időszak sajnos Magyarországon, amikor sajnálatosan összeomlás fenyegette a mentésellátást is. 2008-2010 között például nem került sor új mentőautó megrendelésére, sőt gyakorlatilag érdemi előkészület sem történt erre vonatkozóan. Mindezeknek köszönhetően a mentőgépkocsipark elöregedett, borzasztó állapotba került. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ez veszélyeztette a mentést. Ezen, úgy döntött a Fidesz-KDNP, hogy változtat. Olyan fejlesztéseket hajtottunk végre, amelyeknek köszönhetően (Az elnök ismét csenget.) a mentősállomány egyre jobb és jobb színvonalon működhet.
Tisztelt Államtitkár Úr! Kérem, tájékoztasson arról, hogy pontosan milyen fejlesztések történtek a mentési rendszer területén. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit