SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm szépen. Miniszter úr, abban tökéletesen egyetértünk, hogy itt az arány kérdése a fő kérdés. Az is tény, hogy e szerint a tanulmány szerint a külföldi tulajdonú multinacionális vállalatok a támogatások 66 százalékát vitték el. Miniszter úr azt ígéri, hogy majd fordítva lesz ebben a szakaszban. A kérdés az, hogy ez egyáltalán teljesíthető-e. Én nem gondolom azt, hogy egyik pillanatról a másikra egy teljesen fordított arányt elő lehet állítani. Ennek nyilván vannak fokozatai, de a szándékot nem látjuk erre a fokozatra.
Azért is fontos lenne a változtatás, mert az is tény, hogy ma a magyar gazdasági növekedési teljesítmény három lábon áll: áll a multinacionális cégek teljesítményéből, áll az európai uniós támogatásokból és a külföldön munkát vállalók hazaküldött pénzéből.
Azt látjuk, hogy egy ilyen kevés lábon álló gazdaság mennyire sérülékeny. Ezt nagyon jól bizonyítja a negyedévi GDP-növekedés, illetve a GDP-növekedés elmaradása, a 2,5 százalék helyetti 0,8-0,9 százalék. Változtatni kell!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit