SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Az az örömteli felszólalási lehetőségem van, hogy mindenben egyetértek a V. Németh Zsolt államtitkár úr által elmondottakkal, hiszen az, amit az őshonos magyar kutyafajtákról mond, az mind igaz. Az az egy, amivel vitatkozom, hogy abból, amit ő állított és amiben, mint mondottam, mindenben egyetértek, nem következik, hogy minden más fajtáról le kellene mondanunk és a többiben nem kell részt vennünk.
Az, hogy az FM-nek most jelen pillanatban a természetvédelmi feladatok mellett szükséges, hogy a nemzeti parkok közreműködésével ezekben a programokban részt vegyen, ez nagyon-nagyon jó. De ki mondta, hogy mondjuk, a BM-nek nem fontos az, hogy a német juhászkutya tenyésztésének minősége megmaradjon?
Ki mondta azt, hogy a magyar társadalomnak, ahol ki tudja, mennyi baleset fordul elő évente abból adódóan, hogy a tenyésztési munka szaporítássá silányult, mondjuk, a különböző, egyébként harcra tenyésztett kutyák engedelmességi szintje nem megfelelő már, ebben nincs felelőssége az államnak? Ugyanúgy meglenne a felelőssége. Nagyon-nagyon hasznos az, amit elmond, és nagyon-nagyon jó az irány, amit képviselni akarnak a magyar kutyafajtákkal, de nem vonulhatnak ki az összes többi, elsősorban munkakutyafajta tenyésztésének irányítása alól, és ugyanígy fontos az, hogy mondjuk, egy palotapincsi ne legyen harapós, hamis, és sorolhatnám a példákat, ahol igenis megvan a társadalmi hasznossága annak, hogy miért kell az államnak a kontrollfeladatait ellátni.
Ezt szerettem volna hozzátenni. Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
(18.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit