DR. HARANGOZÓ TAMÁS

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS
DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Államtitkár úr, alig egy éve még önök egy három pillérből álló életpályamodellt ígértek a rendvédelmi dolgozóknak. Az új előmeneteli és illetményrendszer bevezetése mellett új lakhatási támogatási rendszer és egy megtakarítási célú állami biztosítási rendszer kialakításáról szónokoltak. Azzal hitegették az állományt, hogy ez az új biztosítási rendszer jelent majd anyagi védelmet azok számára, akik több évtizedes szolgálatuk után, de még az öregséginyugdíj-korhatár betöltése előtt válnak egészségügyileg alkalmatlanná, azaz már nem tudják teljesíteni a hivatásosoktól elvárt fizikai alkalmassági követelményeket.
Ezt az élethelyzetet korábban a szolgálati nyugdíj kezelte, egészen addig, amíg az Orbán-kormány el nem törölte azt. Az ígéretek szerint az ebből eredő problémák kezelésére, a hivatásosokat érő méltánytalan helyzetek enyhítésére lenne hivatott az új biztosítási rendszer. Azonban közvetlenül karácsony előtt, december 23-án a kormány azzal lepte meg a rendvédelmi dolgozókat, hogy hatályon kívül helyezte azt a 2014 végén hozott határozatát, amely a lakhatási támogatás megújításáról és ezen új biztosítási rendszer kidolgozásáról szólt. Az ehelyett kiadott új kormányhatározatban már nyoma sincs a korábbi ígéreteknek.
Kérdezem hát államtitkár urat, adjon magyarázatot arra, miért nem szerepel az új kormányhatározatban az új lakhatási támogatási és biztosítási rendszer kialakítása. Kérem, konkrétan válaszoljon a kérdésemre: a Belügyminisztérium tett-e észrevételt e pontok eltörlése miatt, vagy éppen támogatta azt a kormányülésen? Mindez azt jelenti-e végezetül, hogy a kormány feladta az új lakhatási támogatási és biztosítási rendszer kialakításának tervét? Egyszerűbben fogalmazva: a kormány megszegte-e a rendvédelmi dolgozóknak tett ígéretét? Kérem, válaszoljon. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit