MÓRING JÓZSEF ATTILA

Full text search

MÓRING JÓZSEF ATTILA
MÓRING JÓZSEF ATTILA (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A Kereszténydemokrata Néppárt számára mindig is különösen fontos volt a hátrányos helyzetű társadalmi rétegek segítése, életkörülményeik, munkához jutási lehetőségük javítása. Ma sem feledkezhetünk meg ezekről az embertársainkról, hiszen sokan jelenleg is állami, kormányzati segítség igénybevételével térhetnek vissza a munka világába. A fogyatékkal élők számára ez nem csupán anyagi, hanem morális segítség is, ennek megadása pedig jogos társadalmi elvárás. Magyarországon 25 éve nem volt olyan magas a foglalkoztatottak száma, mint ma, továbbá a munkanélküliségi ráta is 11 éves mélyponton van, az aktív korú, fogyatékkal élő emberek mindössze 15 százaléka dolgozik csupán. Ezen az arányon lehetne, kellene javítanunk, és ahogy a híradásokból halljuk, a kormány a nagyvállalatok bevonásával, a lehetőség felkínálásával kívánja ösztönözni a megváltozott munkaképességű, dolgozni akaró és tudó emberek alkalmazását.
A kormány célja, hogy a fenntartható gazdasági tevékenységet folytató vállalatokat ösztönözze a társadalmi felzárkózás folyamatának erősítésében is, ezért úgy döntött, rendszeressé teszi a támogatást, és jogszabályban garantálja, hogy minden év végén folyósítja azoknak a cégeknek, amelyek a következő évben is vállalják megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását. Úgy tudjuk, tavaly év végén csaknem egymilliárd forintos egyszeri támogatásban részesültek a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató, akkreditált cégek, amelyet a munkakörülmények javítására, eszközeik fejlesztésére fordíthatnak.
Tisztelt Államtitkár Úr! Az eddigi lépésekre és a jövőben várható fejlesztésekre tekintettel kérdezem: az idei évben milyen további intézkedések várhatók ezen a területen? Milyen esetleges további lépéseket tervez a kormány a megváltozott munkaképességű munkavállalók megsegítése, életkörülményeik javítása érdekében? Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit