RIG LAJOS

Full text search

RIG LAJOS
RIG LAJOS (Jobbik): Tisztelt Államtitkár Úr! Miniszterelnök úr is itt több felszólalásában, illetve több kormánypárti képviselő felszólalásában azt mondta, hogy XXI. századi egészségügyi ellátórendszer és egészségügyi intézmények várják a gyógyulni kívánókat. Valóban 500 milliárdot belefektettek kórházfejlesztésekbe, kórház rekonstrukciójába, energetikai pályázatokba, illetve funkcióváltó kórházakba is.
Úgy gondolom, ha kívül megnézzük a kórházakat, vidéki kórházakat, valóban egy XXI. századi kórház áll velünk szemben. Lépjük át a küszöböt, máris egy időutazáson vehetünk részt. Több olyan kórház van, amelynek a belső berendezése, akár az ágyakat, akár a gép-, eszközparkot vesszük figyelembe, nemhogy XXI. századi, még a XX. században sem felel meg. A körzetemben van két olyan kórház, Ajka, illetve Tapolca, amely részesült ezekből a felújítási költségekből, viszont Ajkán olyan szépen megcsinálták kívülről a kórházat, viszont nem vették figyelembe az igazgató azon kérését, mivel megnövekedett a betegforgalom, ezért a diagnosztikai hátteret is kell fejleszteni, ezért kérte a digitális röntgenberendezések beszerzését. Erre önök mit csinálnak? Lehúzták, és öt darab ágytálmosó készüléket ajánlottak fel; olyan ágytálmosó készüléket, amelynek nincs még meg a helye sem, sőt be sem fér az intézménybe. Úgy gondolom, ez nem egy XXI. századi gondolkodás. Figyelembe kellett volna venni az igazgatónőnek azon kérését, hogy ez a fejlesztés ott valósuljon meg, ahol szükség van rá, nem elvitatva a többi kórház igényét sem.
Ha nézzük a XXI. századot, akkor megint csak repüljünk vissza egy kicsit az időben: az újrasterilizálás. Egyszer használatos eszközöket sterilizálnak újra, igaz, váladékkal nem fertőzöttek, és nem is találkoztak ilyennel, de az aszepszis szabályai szerint ez tilos. Tehát tiltott tevékenységet folytatnak a kórházak azért, hogy a működésük biztosított legyen. Kérdezem államtitkár urat: ez így rendben van? (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit