POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Az ingatlantulajdonosok, a lakásokban élők biztonsága mindannyiunk közös ügye. Megnyugtathatom arról, hogy semmilyen olyan intézkedés nem fog történni, ami a polgárokat veszélyeztetné.
Jelen pillanatban az a helyzet, hogy 2016. július 1-jétől kerül át a kéményseprőipari szolgáltatás, részben egyébként, a katasztrófavédelemhez. Hiszen azon településeken, amelyek úgy döntöttek, hogy a kéményseprőipari közszolgáltatást továbbra is azokkal a szervezetekkel, cégekkel tartják fenn, amelyek eddig végezték ezt a tevékenységet, mindaddig, amíg a szerződés hatályos, ez folytatódik, és 2016. július 1-jétől azoknál az önkormányzatoknál, azokon a területeken kerül a feladat a katasztrófavédelemhez, ahol az önkormányzatok megszüntették a közszolgáltatási szerződést.
Jelen pillanatban folyik az előkészítése annak, hogy a katasztrófavédelem ezt a szolgáltatást a lehető legmagasabb színvonalon és mindenki megelégedésére végezhesse, és folyik az előkészítése annak, hogy ezt mind műszaki, mind szakmai szempontból magas színvonalon legyenek képesek végezni. Jelen pillanatban folyik a kéményseprőtörvény végrehajtását szolgáló jogszabályok előkészítése. A jogszabálytervezet közigazgatási és társadalmi egyeztetése még nem kezdődött meg. Az egyeztetés során minden, az ágazatban érdekelt érintettet, érdekképviseleti szervet, szakmai szervezetet megkeresünk, és a normaszövegbe az ő észrevételeiket is be fogjuk építeni.
Lényegesnek tartjuk azt, hogy a kéményseprőipari szolgáltatás átmeneti időszaka, amikor egyszerre az állami és a magánszektor is végzi ezt a tevékenységet, a legkisebb zökkenők nélkül, biztonságosan folytatódhasson. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit