KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Azt ugye, nem tudjuk, ön azt állította, hogy a város többsége a jelenlegi siófoki polgármester mögött áll. Nem tudjuk, hogy ez így van-e, de az látszik, hogy önök mögötte állnak. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.) Ez nemcsak a mostani megnyilatkozásából, hanem a korábbi hozzáállásából is látszik, úgy tűnik, hogy ez megfelel a valóságnak.
Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném itt is leszögezni, hogy a rendőrség Magyarország valamennyi településén valamennyi bűnözővel szemben határozottan fellép az emberek élet- és vagyonbiztonsága, a közrend és a közbiztonság érdekében. Azt is szeretném leszögezni, hogy a rendőrség, a magyar rendőrség az Alaptörvényben meghatározott feladatainak ellátása során pártbefolyástól mentesen jár el. A rendőrség feladata a védelem jogának biztosítása, a bűncselekmények megelőzése, illetve a bűnözők elfogása.
Én a mai napon tájékoztatást kértem az Országos Rendőr-főkapitányság hivatalvezetőjétől a Somogy megyében végrehajtott személyi változások vonatkozásában. Ez március 1-jei hatállyal két kapitányságot, a siófoki és a nagyatádi kapitányságot érintette. A tájékoztatás szerint a rendőrkapitányságok személyi állományát február 29. miatt március 1-jén tájékoztatták a változásokról, nevezetesen a vezetői megbízások szolgálati törvényben előírt lehetőségével élve annak megvalósításáról, végrehajtásáról. Ami pedig a négy járási székhely polgármesterét illeti, nevezetesen Nagyatád, Csurgó, Tab és Siófok polgármesterét, a megyei rendőrfőkapitány telefonon is tájékoztatta a végrehajtott személyi változásokról, amelyek közül Siófok város polgármesterét is tájékoztatta telefonon. Igaz, erre a tájékoztatásra sorrendben Siófok esetében került sor a legkésőbbi alkalommal, de csak azért, mert nem volt elérhető a polgármester. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit