BENCSIK JÁNOS

Full text search

BENCSIK JÁNOS
BENCSIK JÁNOS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt egy esztendőben, beleértve az idei esztendőt és ezeket a hónapokat is, az látható, hogy az ipari szektorban egy 30-40 százalék közötti béremelésre került sor. Ennyi volt az az extra haszon, profit tulajdonképpen, amelyet a befektetők az elmúlt években elkönyveltek a munkavállalók rovására.
Belátták azt, hogy a munkaerő biztosítása érdekében erről az extra nyereségről le kell mondani, ez szolgálja a megmaradásukat és a jövőbeni versenyképességüket, hiszen a legjobb munkavállalókat kell itt tartani. De a továbbiakban csak akkor lehet nagyobb bérkibocsátás az ipari szektoron belül is, ha az innováció következtében a termelékenység javul, ezért nagyon fontos az a kormányzati álláspont, hogy kétszeresére emeli az innovációs pályázatok keretösszegét annak érdekében, hogy dinamizálni lehessen a hazai gazdaságot. Köszönöm szépen, a válaszát elfogadom. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit