BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Egy 2017. február 20-ai igazságügyi bizottsági ülés jegyzőkönyvéből olvasnék fel egy részletet. Dr. Répássy Róbert az alábbiakat mondta: „Ebben többek között azok a mondatok állnak, hogy az egyezmény szövegének kihirdetéséről szóló előterjesztés tervezete elkészült. A csatlakozás előkészítése közigazgatási egyeztetés keretében folytatódik, a tervezet a közigazgatási egyeztetés során közzétételre került, így a civil szervezeteknek lehetőségük van annak véle-mé-nyezésére. Ez közigazgatási nyelven azt jelenti, hogy utolsó szakaszába lépett a kormányzati előkészítés. Gyakorlatilag a kihirdetésről szóló előterjesztést az igazságügyi miniszter a maga részéről előkészítette.”
Mi történt február óta? Akkor még az igazság-ügyi miniszter ezt a választ adta egy írásbeli kérdés-re. Maga Répássy Róbert képviselő úr mondta az Igazságügyi bizottság ülésén. Azóta mi történt? Azóta miért változott meg a véleményük? Elő-ké-szí-tette a miniszter, hogy az isztambuli egyezményt ratifikálni lehet. Árulják már el, tisztelt képviselőtársaim, hogy mi történt azóta az önök fejében, hogy nem akarják támogatni!
Folyamatosan azt látjuk akár a bevándorláspolitikában, akármilyen más politikájukban, hogy önök magát az erőszakot támogatják. Lehet mondani, hogy önök mindent megtettek. Képviselő úr, egyetlenegy statisztikai adat nem javult. Egymillió nő szenved el Magyarországon nap mint nap családon belüli erőszakot. És tudja, mi a legborzasztóbb? Hogy amikor ezeket a nőket úgymond megverik, a saját gyerekei végignézik, és nemcsak maga a nő az elszenvedője az erőszaknak, hanem maga a gyermek is. És a gyermek, a bántalmazott gyermek legtöbb esetben felnőttkorában bántalmazóvá válik.
Fel kell tenni a kérdést (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy önök továbbra is a bántalmazókat támogatják-e. Igen. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit