DÚRÓ DÓRA

Full text search

DÚRÓ DÓRA
DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Megköszönöm mindannyiuknak a hozzászólását és a támogató véleményét. Örülök neki, hogy egy ilyen hangulatú vitával, illetve beszélgetéssel tudtuk ennek a javaslatnak az általános vitáját lefolytatni.
Ahogy az előterjesztői expozéban is jeleztem, egy kicsit furcsa helyzetben vagyok, mert egy ötpárti előterjesztésnek vagyok a képviselője, és ilyen értelemben nem tudok érdemben válaszolni azokra a felvetésekre, amelyek elhangzottak, néhányra azért mégis engedjék meg, hogy válaszoljak anélkül, hogy az előterjesztőtársaim nevében nyilatkoznék.
Tapolczai képviselő úrnak köszönöm, hogy felhívta a figyelmet arra, hogy módosító javaslattal kíván élni, illetve ki kívánja egészíteni a javaslatot. Természetesen érdemben nyilatkozni még nem tudok az előterjesztők nevében arról, hogy ezt fogjuk-e tudni támogatni vagy nem, ugyanakkor azt szeretném elmondani képviselő úrnak, hogy amikor a javaslatot megalkottuk, akkor kifejezetten szempont volt az, hogy ne csak a parasportolók, hanem minden fogyatékossággal élő sportoló magáénak tudja érezni ezt a napot, ezért erre figyelmet fordítottunk, és ezért is egyébként az eredetileg tervezett dátumhoz képest más került be a javaslatba, mint amit eredetileg terveztünk. Tehát ez a szempont egy támogatható szempont az előterjesztők részéről is. Hogy a konkrét javaslatát támogatjuk-e, az még egyeztetést igényel részemről a többi előterjesztővel.
Szintén Tapolczai képviselő úrnál éreztem egy picit úgy, hogy az egészséges gyerekek kifejezést az én expozémban elmondottak alapján egy picit mintha úgy érezte volna képviselő úr, hogy a fogyatékos gyerekekkel állítom szembe, természetesen nem, és nem volt erre… (Dr. Tapolczai Gergely jelzésére:) Nem, nem érezte így, rendben, köszönöm szépen képviselő úr. Természetesen nem így értettem, amikor a gyerekek egészségéről beszéltem.
Varga László képviselő úr vetette fel a jutalmazás kérdését. Bár ez ennek az előterjesztésnek nem része, ugyanakkor azt szeretném jelezni, hogy Szabó László szintén a Paralimpiai Bizottság elnökeként ugyanezen a bizottsági ülésen, amikor ezt a parasport napjára vonatkozó javaslatot megfogalmazta, egy konkrét javaslatot tett a jutalmazás kérdésére is, és én szeretném, ha abban is sikerülne egy konszenzust kialakítanunk, természetesen a Paralimpiai Bizottság bevonásával és az ő javaslatukat alapul véve. Én most nagyon felbuzdultam ezen az előterjesztésen, úgyhogy szeretném, ha a többi javaslatában is elindulna egy egyeztetés, és valamilyen konszenzusra tudnánk jutni e tekintetben is, hiszen látom azt, hogy a parasportban ez egy igen fontos kérdés, és nagyon sokszor vita tárgyát képezi közöttünk is. Eddig nem tudtunk nyugvópontra jutni. Most magától a bizottságtól érkezett egy konkrét javaslat. Én bízom benne, hogy az elfogadható lesz akár az Országgyűlés többi pártja, illetve a kormányzat számára is. Úgyhogy ha ezt a javaslatot sikerül elfogadnunk, akkor természetesen ezzel a munka nem fog megállni.
Még egyszer mindannyiuknak köszönöm a részvételt a vitában, a hozzászólásaikat. Államtitkár asszonynak is köszönöm szépen, hogy itt volt a javaslat tárgyalásakor, főtitkár asszonynak is köszönöm szépen a kitartását, illetve azt, hogy megtisztelte a parlament plenáris ülését a jelenlétével. Köszönöm szépen mindannyiuknak a támogatást. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit