MESTERHÁZY ATTILA,

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA,
MESTERHÁZY ATTILA, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Történelmi pillanat a mostani, hiszen ha talán azt lehetne mondani, hogy mind a jobbikos képviselőtársam hozzászólását, mind államtitkár asszony hozzászólását akár egy MSZP-s képviselő is elmondhatta volna a mostani törvénytervezet kapcsán, ezért ettől megkímélném a Házat, mert csak hasonló dolgokat tudnék én is ezzel kapcsolatban mondani. Valóban helyes és jó, ha ebben van egy többpárti egyetértés és konszenzus.
Fideszes képviselőtársam hozzászólása is 90 százalékban elfogadható lett volna a számunkra, ha nem csempész bele ebbe mély fájdalmából kiindulva egy kritikát. Talán azt tegnap lett volna érdemes elmondani, nem pedig ennél a mai, kicsit ünnepélyesebb megszólalásnál, amikor valóban egy többpárti egység bontakozik ki.
A magam részéről mindig elkötelezett voltam nemcsak a sport, de a parasport és egyéb más fogyatékossággal rendelkező emberek sportja iránt. Amikor államtitkárként felügyelhettem ezt a területet, akkor személyesen részt vettem amilyen rendezvényen csak tudtam, itthon és külföldön egyaránt, a speciális olimpiától kezdve a paralimpián át nagyon sok más rendezvényen is, és valóban igaz az, hogy kiemelt teljesítményeket hoztak ezek a sportolóink, és ugyanolyan nemzeti büszkeséget jelentett a számunkra, amikor ők eredményeket és sikereket értek el.
Talán egy olyan terület van, ahol érdemes lenne közös erővel erőfeszítéseket tenni, ez pedig talán a médiában való megjelenítése ezeknek a sportsikereknek. Kicsit a parasportra, fogyatékosok sportjára is igaz az, mint amit az olimpián szoktak mondani az ezüstérmesre meg a bronzérmesre meg a 4., 5., 6. helyezettre. Miközben arról beszélünk, hogy a világban ha valaki az 5. legjobb volt egy sportágban, nagyon kevesen vannak, akik föl tudnák sorolni az 5., 6. helyezetteket az elmúlt olimpiákon, ami szerintem komoly tragédia, hiszen hatalmas eredmény az is, és nem csak az olimpiai arany számít.
Na, egy kicsit hasonlít a fogyatékosok sportja is ehhez: miközben szűk körben nagyra értékelik az ő tevékenységüket, valahogy ez nem jut a médián keresztül olyan nyilvánossághoz, amit ezek a sportolók a teljesítményük alapján megérdemelnének. Talán ebben érdemes lenne majd még előrébb lépnünk.
Amúgy pedig valóban nagy örömmel vettük ezt a kezdeményezést, jónak tartjuk, és az MSZP frakciója is támogatni fogja. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit