BANA TIBOR,

Full text search

BANA TIBOR,
BANA TIBOR, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyarország Kormánya és Mongólia Kormánya között a Magyarország és Mongólia közötti kétoldalú nemzetközi szerződések hatályának rendezéséről szóló Jegyzőkönyv kihirdetéséről címet viselő törvényjavaslat fekszik előttünk, amellyel kapcsolatban érdemes azt elmondani, hogy ennek célja a 2016-ban Ulánbátorban aláírt jegyzőkönyv kihirdetése.
Ennek alapját a 2053/2003-as kormányhatározat adja, amely szerint szükséges felülvizsgálni a volt szocialista országokkal kötött megállapodásokat. Mongóliával 2013-ban kezdődtek meg az ez irányú tárgyalások, amelyeket a tavalyi év során sikerült lezárni. A jegyzőkönyv tartalmazza azokat a megállapodásokat, amelyek továbbra is érvényben maradtak, viszont azok esetében, amelyek megszűnnek, nincs részletezve, hogy ennek mi is a pontos háttere. Egy bővebb kifejtés bekerülhetett volna az előttünk fekvő javaslatba.
Tisztelt Országgyűlés! Bár Mongólia fejlettségi szint kérdésében egy különleges ország, hiszen a fővároson kívül gyakorlatilag csak állattartással foglalkozik a lakosság - néhány évvel ezelőtt volt szerencsém ott járni -, és még azt is elmondhatjuk, hogy Ulánbátor is kettős képet mutat, hiszen a felhőkar-colók mellett a külvárosban a jurták világával találkozhatunk, de azt mindenképpen érdemes kiemelni a belső-ázsiai állam vonatkozásában, hogy egy ásványkincsekben rendkívül gazdag és kulturális szempontból is vonzó célpont.
Azt is el kell ismerni, hogy az Ulánbátorban működő kereskedőház egyike azon kevés ilyen intézménynek, amelyek sikereket tudtak elérni. A Jobbik fontosnak tartja azt, hogy ebben a vonatkozásban további előrelépések történjenek, és nemcsak kulturális, hanem gazdasági és egyéb vonatkozásokban is szorosabbra fűzzük a kapcsolatainkat Mongóliával. És mivel alapvetően egy technikai jellegű törvényjavaslatról van szó, amely megerősítheti a két ország közötti kapcsolatokat, a Jobbik képviselőcsoportja támogatja azt. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit