Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Bár megtapsoltam képviselőtársamat, egy mondatban azért vitatkoznom kell vele. Szemmel látható, hogy az MNB alapvető célja, hogy nemhogy ebben a vitában ne vegyen részt, de mindenféle transzparens folyamatot meggátoljon. Tehát alelnök úron látszik, hogy nem fog férfiasan beleállni ebbe a küzdelembe, nem fog fölállni a helyéről, amíg mi bármiféle szót kaphatunk. Esetleg az ügyrendi képezhet kivételt.
(12.40)
Nyilván számoljon el a saját lelkiismeretével, egy átlagos klubban vagy kocsmában ez kicsit ciki lenne, de úgy látszik, önök szerint itt a parlamentben elmegy. Nem túl férfias viselkedés, de látjuk, hogy ez lesz a vége.
Viszont ha már a végén majd nyilván szót fog kérni, hiszen anélkül azért nem távozik úgy, a főnökéhez hasonlóan, hogy ne reagálna az itt felvetettekre, arra válaszoljon, kérem - a személyes véleménye iránt érdeklődnék -, hogy a monetáris politika menedzselése tavaly nagyjából 35 milliárd forintnyi közpénzt emésztett fel, ezzel kapcsolatban említettük meg, hogy a ráfordítások mintegy 60 százaléka személyi jellegű ráfordítás. Itt vetettük fel azt a kérdést, hogy hány ember, hány vezető rendelkezik önöknél 3 vagy még inkább 5 milliót elérő vagy 5 millió fölötti fizetéssel. Ezek olyan adatok, amelyeket azért szeretnénk látni és jogunk is lenne látni. Engem az érdekel, hogy ön szerint mi indokolja, tehát mi az a teljesítményszegmens, amely indokolja az ilyen kiemelt bérek jelenlétét önöknél. Nyilván nem kérjük ezt név szerint és személyenként lebontva teljesítményre vagy munkakörre, de az nagyon is érdekelne, hogy mi az a kiugró teljesítmény, ami indokolja ezt az egész folyamatrendszert. Nagyon remélem, hogy nem a devizahiteles átváltás és az abból realizált profit, hiszen ön is nagyon jól tudja, hogy ezzel ártatlan magyar emberek, a pénzügyi rendszer által kifosztott magyar emberek pénzét vették el, tökéletesen indokolatlan módon. Köszönöm a figyelmet. (Volner János tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit