DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A Fidesz-KDNP-kormány nemcsak a költségvetési támogatást növelte a többszörösére, de a szünetek számát is növelte, amely szünetekben az ingyenes gyermekétkeztetés jár. Növeltük a jogosultak körét, növeltük a nyári szünetben az igénybe vehető napok körét 54-ről 70 napra, és ezen túlmenően a szünetekben a napi tételt is emeltük, magyarul, hogy mekkora támogatás jut egynapi étkezésre: 370 forintról 570 forintra, ami 50 százalékos emelkedés annak érdekében, hogy ezek a gyerekek minőségi ételt is kapjanak a szünetekben. Nyilván a legrászorultabbakról van szó, akik otthon nehezebben kapnak gyümölcsöt, tejterméket, változatos, egészséges ételeket, éppen ezért emeltük meg itt a finanszírozási összegeket is.
Az is fontos, hogy mindenki igénybe vegye, aki jogosult, hogy a szülők benyújtsák a kérelmüket, és a gyermekük után ezt igényeljék. Éppen ezért itt az állam elébe ment ennek: minden jegyzőt és minden gyermekjóléti szolgálatot tájékoztattunk (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), a jegyzők és a gyermekjóléti szolgálat pedig írásban és szóban megkeresi az érintett családokat, és felhívja a figyelmüket arra, hogy igényeljék gyermekük után ezt a támogatást. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit