DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A kormánynak kiemelt célja a hazai úthálózat folyamatos fejlesztése és állapotának javítása. Az infrastruktúra-beruházásokról, azok összehangolásáról és a 2022-ig történő megvalósításról szóló kormányhatározat az M4-es gyorsforgalmi úttal kapcsolatban az M0-s és a román országhatár között négy szakaszt érintő projektet tartalmaz. Az első szakasz az M4-es gyorsforgalmi út M0-s és Cegléd közötti szakaszát foglalja magában. A kivitelezési munkák megkezdődtek, zajlik a kivitelezés, és várhatóan 2019 harmadik negyedévében fejeződik be.
A második szakasz az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti szakasza. A kivitelezés megkezdését 2019 első negyedévében tervezzük, a befejezése 2021 második negyedévére várható. Ezen a szakaszon jelenleg a projekt előkészítése folyik.
A harmadik szakasz az M4-en az Abony-Kelet és Törökszentmiklós közötti szakasz Szolnok északi el-kerüléssel, és új Tisza-híd építésével. A műszaki készültség átlagosan 30 százalékos, a kivitelezés ez évben folytatódhat, és várhatóan 2019 negyedik negyedévében zárul.
A negyedik szakasz az M4-es autópálya Berettyóújfalu és Nagykereki országhatár közötti szakaszának megvalósítása. A kivitelezés 2016 végén megkezdődött, a befejezése 2019 harmadik negyedévére várható.
Az M4-es gyorsforgalmi út kiépítése ütemezetten halad, a hiányzó szakaszok megvalósítása a jövőben a források rendelkezésére állásának függvényében folytatódik.
Nagyvárad bekötése az európai gyorsforgalmi úthálózatba az M3-M35-M4-es nyomvonalon 2019 végére megvalósul. Köszönöm kérdését és figyelmét. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit