DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az M49-es autóút hálózati szerepe megkérdőjelezhetetlen, megvalósítása az országos közúthálózat-fejlesztési koncepcióban is szerepel. Az elmúlt évtizedben a közúthálózaton tapasztalható forgalomnövekedés, ezen belül a nehéz gépjárművek számának drasztikus növekedése országszerte általános jelenséggé vált. A 49-es számú főúton is ennek jeleit látjuk, a legmagasabb forgalmi értékek, 12 ezer jármű/nap, a Mátészalka és a 491. számú főút közötti szakaszon mérhetők.
(Az elnöki széket Lezsák Sándor,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
A Magyarország rövid és középtávú közútfejlesztéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások összehangolásáról és azok 2022-ig történő megvalósításáról szóló kormányhatározat az M49-es gyorsforgalmi út megvalósítását jelenleg nem tartalmazza, de a forgalmi adatok fényében politikai és szakmai szinten is felvetődött a programba történő felvétel szükségessége. Középtávon a még meglévő csonka gyorsforgalmi közúthálózati elemek határhoz való kivezetése, valamint a megyei jogú városok gyorsforgalmi úthálózatba történő bekötése szerepel a kormány fő programjai között.
A tavaly elfogadott közútfejlesztési koncepció értelmében a jelenleg 4450 kilométernyi gyorsforgalmi út mellé 2022-ig további több mint 900 kilométer autópálya, autóút vagy európai közúti főútvonal épül meg 2480 milliárd forintból. Az M49-es út majdani ütemezett megvalósítása és Szatmárnémeti bekötése az európai gyorsforgalmi úthálózatba az M3-as-M49-es nyomvonalon a komplex közúthálózat-fejlesztési célok és a mindenkori finanszírozási lehetőségek függvénye.
Kiépítésével a települések tehermentesülnek az ön által is említett terhelés alól. Köszönöm a kérdését és a figyelmét. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit