FARKAS GERGELY

Full text search

FARKAS GERGELY
FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt időszak egyes sajtóértesülései szerint már Magyarországra is beférkőzött a Kék Bálna nevű, fiatalokat öngyilkosságra ösztönző csoport jelensége. Állítólag már számos országban, így Oroszországban, Ukrajnában, Lengyelországban is voltak halálos áldozatai ennek a fiatalokat veszélyeztető, aberrált játéknak.
A Jobbik a fiatalok iránt érzett felelősség jegyében úgy gondolja, hogy a politikának határozott lépéseket kell tenni ez ügyben a Kék Bálna csoport ellen, hogy megelőzzük ennek a kicsírázását és további terjedését.
(12.40)
Úgy véljük, hogy a csoport magyarországi online tevékenységének ellehetetlenítése és a büntető törvénykönyv esetleges jogszabályi szigorításai mellett szükség lenne olyan intézkedések meghozatalára is, amelyek kellően szolgálják a gyermekek, fiatalok védelmét és biztonságát, valamint a további tragédiák megelőzését.
Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem a pánikkeltés, hanem a megelőzés a cél, és ennek alapján szeretném tisztelt államtitkár úr és a kormány figyelmébe ajánlani a Jobbik erre vonatkozó javaslatcsomagját. Mindenekelőtt szükségesnek tartjuk, hogy a tragikus veronai buszbalesetet követő, iskolai osztályokban sorra kerülő, tanárok vezette beszélgetések mintájára ebben az esetben is lehetőség nyíljon egy iskolai felvilágosításra és beszélgetésre. Emellett bízunk abban, hogy a Nemzeti alaptanterv újragondolása keretében sor kerül a tudatos internethasználat, a közösségi médiumok és okostelefonok kritikus használatának alaptantervbe való beillesztésére is. Nem kérdés, hogy az egyre digitalizálódó világban és az internet általános terjedésével a médiatudatosság fiatalkorban való elsajátítása nélkülözhetetlen. Harmadrészt pedig, tapasztalva az iskolapszichológusi rendszer alulfinanszírozottságát és túlterheltségét, szükség lenne ennek a rendszernek a megerősítésére is, mert elengedhetetlen, hogy a diákokban felmerülő lelki, pszichológiai problémák esetén lehetőség legyen mindezek orvoslására.
Tisztelt Államtitkár Úr! A fiatalok védelme és biztonsága közös felelősségünk. Mindezek alapján kérdezem, hogy hajlandó-e a kormány az előbbiekben felsorolt intézkedéseket megtenni a fiatalok érdekében. Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit