CSERESNYÉS PÉTER

Full text search

CSERESNYÉS PÉTER
CSERESNYÉS PÉTER nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az ember nehezen tudja eldönteni egy-egy felszólalása kapcsán, hogy szándékosan mond ilyeneket, mert ez a párt elvárása öntől, vagy pedig egyszerűen ennyire tájékozatlan, és a tájékozatlanságáról tesz tanúbizonyságot minden egyes felszólalásával, minden egyes kérdésével. (Gúr Nándor: Tedd le a papírt, és próbálj rá önállóan válaszolni!)
Azt hiszem, hogy ön már számtalanszor feltett hasonló kérdést, és hasonló válaszokat tudtam adni mindig, mint amivel kezdtem. Nagyon szomorú, hogy önök, amikor egy cég elviszi a beruházását Magyarországról, akkor is megtámadják a kormányt, és akkor is, amikor egy cég munkahelyet teremt Magyarországon (Gúr Nándor: Összeszerelő üzem!), akkor is a negatívat próbálják kihozni abból a munkahelyteremtésből.
Nézzük, hogy mi történt! Egy magyar tulajdonban levő vállalkozásnak a magyar emberek számára kedvező döntését tünteti fel ön rossz színben. Ugyanis miről van szó? Egy nemzetközi piacon mozgó, ambiciózus tervekkel rendelkező vállalkozás - hangsúlyozom, magyar vállalkozás - gazdasági érdekeit követve hozott egy gazdaságilag racionális döntést, amiben talán érzelmi elemek is voltak. Ennek lényege, hogy az európai piacokra szánt termékeit a cég ezután már nem a távoli Kínában, hanem itt, itthon, Magyarországon, a kontinens közepén szereli össze és ezt követően teríti szét Európában. Ugyanis tudja, hogy abban a térségben, ahol ő beruházást eszközöl, van még tartalék a munkaerő területén, és komoly támogatást kap munkahelyteremtés, foglalkoztatás kapcsán a kormányzattól annak érdekében, hogy az eddig inaktív embereket bevonja a munkába. Ez az oka annak, hogy munkahelyet teremtenek Kisbéren, ez az oka annak, hogy kétszáz embernek, olyan embernek, aki esetleg máshogy nem is kapott volna munkát, tudnak munkát biztosítani.
Egyébként hogy Kínából kik jöttek el; a tájékozatlanságot azért is mondom, mert jó néhány autógyár is hazatelepedett, visszatelepedett Európába. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Úgyhogy nemcsak ez az egy példa van, amit ön felhozott, hanem már más nyugat-európai nagy cégek is telepítették vissza Európába a termelésüket. (Gúr Nándor: Miről beszélsz?) Úgyhogy tájékozódjon, képviselő úr, tájékozódjon, azt javaslom önnek. (Taps a kormánypártok padsoraiból. - Gúr Nándor: Legalább két percen belül el tudnád olvasni, amit leírnak neked!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit