SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Bár az LMP nyújtott be módosító javaslatokat a törvénytervezethez, de számunkra az lenne az elfogadható, ha ezt a törvényt önök visszavonnák. Viszont azt nagyon jó lenne megtudni, hogy a kormány gondolkodik-e egy olyan újabb törvényen vagy programon, amely a civil szervezetek helyzetét itthon megváltoztatná. Azt gondolom, hogy a hozzászólásomban elég jól érzékeltettem, hogy az elmúlt években az történt, hogy a hazai forrásokat teljesen leépítették, a külföldi források is jelentősen lecsökkentek, most arrafelé tartunk, hogy gyakorlatilag külföldi forrást se vegyenek igénybe a hazai civil szervezetek. A hazai civil szféra igen nagy bajban van, ugyanakkor nagyon nagy szükség lenne a civil szervezetek tevékenységére, hiszen a civil szervezetek nagyon sok hiánypótló feladatot ellátnak.
A környezetvédelemben tudom azt mondani, hogy szükség lenne a társadalom környezettudatosságának, környezetismereteinek a bővítésére, nagyon-nagyon sok helyi környezet-, természetvédelmi probléma feltárására és az azokban való részvételre, de ugyanúgy a többi civil szervezetnél, az egészségügyi szférában, a szociális szférában szükség van a civil szervezetek tevékenységére, de így a civil szervezetek nem tudnak működni. Újra kellene gondolni ezt az állami feladatok átvállalása lehetőséget a civil szervezetek számára. Tehát a civil szervezetekért tenni kell.
A kérdésem az, hogy a kormány e helyett a civil szervezeteket megbélyegző törvény helyett hajlandó-e azon gondolkodni, és hajlandó-e egy olyan programot kidolgozni vagy egy olyan törvénymódosítást megvalósítani, hogy a civil szervezetek valóban olyan helyzetbe kerüljenek, hogy betölthessék a nekik rendelt feladatot. Egy társadalom nem tud virágozni civil szervezetek nélkül, és itt a kérdés az, hogy Magyarországon a civil szervezetek megmaradnak-e, milyen módon maradnak meg, és valóban részt tudnak-e vállalni a társadalom előtt álló feladatok megvalósításában. (Taps az LMP soraiban. - Szórványos taps a függetlenek soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit