BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A napokban jelent meg a sajtóban, hogy vallási kiadók terjesztenek egy könyvet, amiben technikai tanácsok vannak arra, hogy a szülők miként verjék meg gyermeküket nevelési célzattal. Az amerikai szerző „Az első hét év” című gyermeknevelési tanácsadó kötetének alcíme: „Gyermeknevelés szilárd értékekkel és szeretetteljes gyengédséggel”. Ehhez képest külön fejezet szól a gyerekverésről, ahol tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogyan és mikor érdemes hatékonyan megverni a szülőknek a gyermeküket.
Mindezt úgy, hogy ma Magyarországon egy gyermek megverése, függetlenül az okozott fizikai sérülésektől, bűncselekmény, kiskorú veszélyeztetése néven, és ez teljesen rendben van így. A sajtó kutakodása révén kiderült, hogy a kötetet az Advent Könyvkiadó adta ki. A kiadó vezetője szerint ők csak terjesztik a könyvet, és különben is a Szentírás is kimondja, hogy „ne vond meg a vesszőt a te fiaidtól”. A kiadó szerint a Bibliában benne van, hogy a testi fenyítés megengedett. Amikor a sajtó munkatársa felvetette, hogy Magyarországon viszont ezt törvény tiltja, a kiadó úgy reagált, hogy egyéni kérdés, hogy ki mit fogad meg ebből. A kiadásért a Nyolc Lépés Alapítvány a felelős. Az újságíró kérdéseire az alapítvány munkatársa nem volt hajlandó válaszolni, viszont visszakérdezett, hogy tényleg igaz-e, hogy ma Magyarországon bűncselekmény a gyermeket megverni.
Államtitkár Úr! Rendben van-e ez így? Szabad-e ilyen könyveket Magyarországon megjelentetni, és van-e lektorálás ma Magyarországon, hogy milyen könyvek jelennek meg, és miket tartalmaznak ezek a könyvek? Van-e bármilyen felügyelete annak, hogy milyen tartalmú kiadványokat lehet gyermeknevelési tanácsadó könyvként kiadni, terjeszteni? Várom megtisztelő válaszát államtitkár úrnak. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit