DR. SALACZ LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALACZ LÁSZLÓ
DR. SALACZ LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! A gyalázatos 2004-es népszavazást követően 2010-ben jelentős fordulat következett be a magyar kormány nemzetstratégiai politikájában. Az újonnan megalakuló Országgyűlés egyik elsőként beterjesztett törvényjavaslata volt a külhoni magyarság állampolgársághoz jutási lehetőségének radikális megkönnyítése. Nem vitás, hogy az Orbán-kormány egészen másként tekint a külhoni magyarság egészére, mint a szocialista-szabaddemokrata kormányzat. Honfitársaink szülőföldjén történő boldogulása nemzetünk megmaradásának záloga is egyúttal. Fontosnak tartom ugyanakkor, hogy a trianoni döntés következtében elszakított honfitársaink ne csak jogi, kulturális értelemben érezzék magukat a magyar nemzet testéhez tartozónak. Történelmi jelentőségűnek tartom, hogy a kormány immáron gazdaságélénkítő támogatási programokat hirdetett, nemcsak a Vajdaságban és a Kárpátalján, hanem a Felvidéken is. Lényeges, hogy a támogatás csak gazdaságfejlesztésre, munkahelyteremtésre legyen felhasználható.
Alapvető érdekünk, hogy a mezőgazdaság, ipar és turizmus területén a Kárpát-medence együtt erősödhessen, hiszen közösen még nagyobb sikereket érhetünk el a világgazdaságban. Nem feledkezhetünk meg azonban arról sem, hogy a külhoni magyarságnak nyújtott, minden korábbinál jelentősebb gazdaságfejlesztési támogatás legfőbb célja, hogy a szülőföldjén tartsa a közösséget, helyben segítse elő a magyar családok megélhetését és boldogulását.
Mindezek alapján kérdezem: milyen gazdaságfejlesztési stratégia valósulhat meg a Kárpát-me-den-cében? A Kárpát-medence együtt erősödhet-e igazán? (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit