POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Magyarország alkotmányos rendszer szerint, alkotmányos rendben működik. Az Országgyűlést a magyar nép törvényes keretek között választotta meg, és lehetőség van arra, hogy a jövő évben nyilván a törvényes rendnek megfelelően a nép, a választójoggal rendelkezők aszerint döntsenek, hogy hogyan értékelik a kormány, hogyan értékelik az ellenzék vagy hogyan értékelik a parlamenten kívüli politikai erők eredményeit.
Az ön hozzászólása nagyívű, és igyekezett teljes körű, tragikus és pesszimista képet festeni az ország állapotáról, illetve a kormányzat tevékenységéről. Nyilván egy ellenzéki, vagy nem is tudom, ellenzéken kívüli képviselőnek lehetősége az, hogy ezt elmondja. Magyarországon jogállam van, a jog mindenkinek biztosítja azt, hogy az őt ért jogsértésekkel szemben fellépjen, a jogállami keretek ennek megfelelően működnek. A kormányzat nem fenyeget senkit, az ön utolsó szavaival ellentétben, amit persze, nyilván én is azt gondolom, hogy csak átvitt értelemben gondolt, és biztos vagyok benne, hogy átvitt értelemben gondolta.
Ettől függetlenül megnyugtathatom önt, hogy mindannyian, akik a kormánypárti padsorokban ülünk, állunk elébe mindenféle megmérettetésnek, így a jövő évi választásnak is, és majd egy év múlva vagy két év múlva tovább folytatható az a vita, amely az ellenzék és a kormány között egyébként azt gondolom, hogy normális.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit