MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Az agrocelebhez nem szólnék hozzá; nagyon tetszik, én is átveszem, ha államtitkár úr erre engedélyt biztosít (Dr. Bitay Márton Örs: Nana! Jogdíj!), sok kormányközeli illetőre is fogjuk tudni alkalmazni.
Hogy megragadjuk a probléma és különbség lényegét: államtitkár úr, nagyon jól sikerült ez a mondata, hogy miért nem alakít jelesül Sallai Róbert Benedek egy agrár-érdekvédelmi szervezetet. (Dr. Bitay Márton Örs: Érdekképviselet, azt mondtam.) Érdekképviseletet, rendben van. Azért, mert nem az a normális, hogy pártok alakítanak érdekképviseletet, és pártok mögött állnak érdekképviseletek, Európa szerencsésebb felén nem ez a jellemző. És remélem, egyetértünk abban képviselőtársammal, hogy mi nem egy ilyen Magyarországot szeretnénk (Közbeszólás az ellenzéki padsorokból: Úgy van!), ahol pártok mögött szerveződnek a különböző szakterületek érdekképviseletei. Sajnos a Fidesznél ezt a módszert látjuk, és én elhiszem, hogy ebben szocializálódtak, de fogadják el, hogy nem ez a normális, és nem ez az, ami előreviszi az ágazat sorsát.
Az pedig, hogy jelenleg nincsenek tüntetések, az nem azért van, mert elégedettek lennének a magyar agrárium szereplői. (Gőgös Zoltán: Félnek a terrortól!) Félnek; egészen egyszerűen egy olyan országot építettek, ahol félnek, államtitkár úr. (Derültség a Fidesz soraiban. - Gőgös Zoltán: Ez így van!) Lehet ezen mosolyogni, de addig harcoltak a kommunizmus ellen, amíg építettek egy sajátot. Ez itt a probléma. Aki ma Magyarországon ki meri nyitni a száját, véleményt mer formálni a kormánnyal szemben - ahogy egyébként ezt éppen egy mai azonnali kérdésemben is felvetettem -, az egész egyszerűen meg van zsarolva, meg van félemlítve, le van radírozva. Aki pedig nem ebbe a kategóriába tartozik, az itt ül önök között zsíros állásokban, akiknek egyébként kellene képviselni az ágazat érdekeit. Ez itt a probléma. Nem azért nincsenek tüntetések, mert minden rendben van, sőt. Köszönöm. (Taps az LMP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit