KUNHALMI ÁGNES

Full text search

KUNHALMI ÁGNES
KUNHALMI ÁGNES (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! A Magyarországon működő Közép-európai Egyetem az ország egyik legjobb felsőoktatási intézménye. A CEU minden évben a legelőkelőbb helyen végez a különböző egyetemi rangsorokban a magyar egyetemek közül. Diákok százainak ad használható, modern, mély tudást, a tudományterületük legismertebb és legkiválóbb képviselői oktatnak az egyetemen. Magyarországnak a CEU pénzt, megbecsülést, művelt és okos diplomás diákokat ad. A CEU képzéséről számos magyar vezető került ki, még a kormánynak és a Fidesz európai képviselőcsoportjának is van olyan tagja, aki a Közép-európai Egyetemen végzett.
Az egyetem - és ez talán az egyik legfontosabb - ösztöndíjakkal támogat nagyon szegény, mélyszegénységből kikerülő magyar diákokat is, akiknek a CEU nélkül esélyük sem lenne arra, hogy ilyen színvonalú oktatáshoz jussanak. Hozzáteszem: anno a miniszterelnök sem jutott volna a CEU nélkül egy tapodtat sem előrébb. (Felzúdulás, derültség, közbekiáltások a kormánypártok soraiból, köztük dr. Rétvári Bence: Ez kicsit erős!) Tehát nincs fontosabb érdek annál, hogy ez a rendszer Magyarországon megmaradjon. (Zaj, közbeszólások a kormánypártok soraiból. - Az elnök csenget.)
Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdezem öntől, miért sodorják még mélyebb tudásválságba Magyarországot, és felmérték-e a valódi következményeit ennek a lépésnek, vagy csak, ahogy Lánczi úr, az önök házi-rek-tora fogalmazott: önöket már tényleg nem az ország, csak a lopás érdekli? (Taps az MSZP soraiban. - Felzúdulás, közbeszólások a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit