DUNAI MÓNIKA,

Full text search

DUNAI MÓNIKA,
DUNAI MÓNIKA, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Magyarország és Vietnam között a gazdasági kapcsolatok az elmúlt időszakban igen dinamikusan fejlődtek, amit kiválóan mutat az is, hogy tavaly 76,1 millió dollár értékben exportáltunk a délkelet-ázsiai országba, ami jelentős, 13,2 százalékos növekedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Mintegy száz hazai és vietnami cég folytatott kétoldalú üzleti tárgyalásokat.
Magyarország célja a két ország közötti kereskedelmi forgalom további növelése, amelyhez kiváló alapot nyújtanak a már eddig kialakított együttműködések. Vietnam a magyar cégek számára az egyik legígéretesebb exportpiac marad a délkelet-ázsiai régióban. Az ország gazdasága gyorsan fejlődik, az elmúlt években éves szinten 5-6 százalékos GDP-nö-vekedést ért el. Köszönhetően mintegy 90 millió fős felvevőpiacának, illetve annak, hogy az ország gazdasága számos ágazatban tudja hasznosítani a magyar technológiákat, szakértelmet, jelentős üzleti potenciált rejt a magyar cégek számára.
A mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az energetika, az infokommunikáció, a jármű- és környezetipar, az egészségipar vagy épp az infrastruktúra-fejlesztés rejthet még eddig kiaknázatlan üzleti lehetőségeket a két ország gazdasági kapcsolatrendszerében. Ezért nagyon jelentős az, hogy a két ország között mind több és több kétoldalú egyezmény születik meg, hiszen ez nemcsak a gazdasági kapcsolatok élénkítésére, hanem a két ország közötti kapcsolatrendszerre, a jogi együttműködésre is lehetőséget ad.
Tisztelt Elnök Úr! Bármit mondjanak is ma a szocialisták - ha itt lennének, bizonyára el is mondanák -, számukra ez a kapcsolatrendszer nem volt fontos, ami a legjobban abból látszik, hogy 2006-ban bezáratták a Ho Si Minh-városi magyar főkonzulátust. Nagyjából két éve annak, hogy mi ezt újranyitottuk, ami jelentős mértékben hozzájárult a fent felsorolt eredményekhez.
Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz képviselőcsoportja támogatja az újabb egyezmény kihirdetését. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(14.00)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit