MESTERHÁZY ATTILA

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA (MSZP): Nagyon szépen köszönöm. Bányai Gábor képviselő úr hozzászólása indított újabb hozzászólásra. Egyrészt azt kívánom képviselő úrnak, hogy hasonlóan jó körülmények között végezze a munkáját, mint a határőrség és a rendőrség kollégái odalent. Tehát remélem, hogy ön is ennyire jó körülmények között végezheti majd a munkáját a következő időszakban képviselőként (Dr. Répássy Róbert közbeszólása.), ilyen luxuskörülmények között, mint ahogy ők ott dolgoznak.
A másik, hogy ilyen a parlamenti műfaj, képviselő úr, hogy egy témához kötődően az általános vitában sokféle vélemény hangozhat el, és még nem a Fidesz taggyűlésén ülünk, hogy ön megmondhassa azt, hogy az ellenzéki képviselők mihez milyen módon és hogyan szóljanak hozzá. (Bányai Gábor: Nem mondtam.) És ha arról beszélnek az önök képviselőtársai, hogy a schengeni zónát védeni kell, akkor kérem, a schengeni zóna védelméhez sok minden más is hozzátartozik, például az általam említett vízumshopping, a vízumokkal való üzletelés. Vagy egy mai indexes hír, amire biztosan államtitkár úr is majd vagy a minisztérium is kell hogy reagáljon, ami arról szól, hogy az Index tudósítása szerint Ukrajnából csalárd módon lehet hozzájutni magyar útlevél-hez, magyar állampolgársághoz, és erről beszámolnak hosszasan, hogy milyen módon, hogyan lehet ezekhez az útlevelekhez hozzájutni. Tehát magyarul, nemcsak a vízumkiadás kapcsán van rés a pajzson, hogy így fogalmazzak, ezen a fantasztikus jogi határzáron, hanem úgy tűnik, hogy már konkrétan útlevelet és magyar állampolgárságot is lehet csalárd módon szerezni Magyarországon.
A tavalyi évben májusban és júliusban fordultam a Belügyminisztériumhoz ezzel a kérdéssel. Egyszer, azt hiszem, 15 kérdést tettem föl ez ügyben, egyszer meg legalább 6-8 másik kérdést júliusban az önök válasza után. Akkor természetesen úgy nyilatkoztak, hogy minden fantasztikusan rendben van, ilyen probléma nincs Magyarországon, ki van zárva, hogy csalárd módon juthassanak ukrán bűnözők adott esetben magyarországi állampolgársághoz úgy, hogy semmi közük nincs a magyar nemzetiséghez természetesen. Tehát erre is szeretném államtitkár úr figyelmét felhívni, hogy nemcsak a vízum-kia-dással van probléma látható módon, hanem bizony a letelepedés megkönnyítésével is, hiszen gonosz emberek, bűnözők visszaélnek ezzel, és jó lenne, ha a Ház ezeket is tudná tárgyalni, hogy meg tudjuk védeni a schengeni zónát, hogy bűnözők ne tudjanak visszaélni a szabad mozgás lehetőségével a schengeni zónán belül, és hogy ez a jogi határzár, még egyszer mondom, ne csak a menekültekre vonatkozzon, hanem a bűnözőkre is. Köszönöm szépen, elnök úr, a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit