MIRKÓCZKI ÁDÁM,

Full text search

MIRKÓCZKI ÁDÁM,
MIRKÓCZKI ÁDÁM, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen. Visszatérve az Alaptörvényre, lehet azt mondani, és lehet ezt az önök mögött álló, közpénzen kistafírungozott, lakájmédia propagandagépezetet fölhasználva beállítani úgy, hogy itt ki a hazaáruló, én arra az egy apróságra hívnám fel a figyelmet, hogy a hazaárulózás nagyon szép olyanoktól, akik egyébként mindent megtesznek azért, hogy ha valaki pénzt ad, akkor semmi probléma semmivel. Ez az önök által működtetett konstrukciók lényege, és ez az önök által hozott jogszabályok, az összes jogszabály kiskapuja. Minden egyes jogszabályban benne van annak a lehetősége, hogy ha egyébként valaki kellően vastag pénztárcával vagy bankszámlával rendelkezik, akkor teljesen mindegy, hogy harmadik országból jön, teljesen mindegy, hogy a magyar titkosszolgálatok tudnak-e egyébként száz százalékban garantálni olyan garanciákat, hogy az az ember nem tagja semmilyen szervezett bűnözői körnek, nem jelent Magyarországra nézve biztonságpolitikai kockázatot vagy éppen Európa más schengeni övezethez tartozó tagállama részére, ilyeneket nem tudnak, de ha van pénze, jöhet; azokon pedig, akik nem feltétlenül tagjai ennek a szűk elitnek, azokon meg erőt demonstrálnak.
Nincs ezzel baj az ország biztonsága érdekében, soha nem mondtuk, hogy akkor ők jöjjenek, csak azt mondjuk, hogy ne alkalmazzunk kettős mércét. Azt mondjuk, hogy zárjunk le minden olyan kiskaput, amit egyébként önök rendre meghagynak, hogy se a szegény, de akkor a gazdag se, legyen az egyszerű migráns vagy éppen rossz szándékú terrorista. Van bárki önök közül, aki föl mer állni, és felelősen azt mondani, hogy az eddig kötvényt vásárlók vagy a vásárlók után jövő, családegyesítés céljával beérkező emberek között nem jelent senki biztonsági kockázatot? (Z. Kárpát Dániel: Németh Szilárd.) Soha senki nem tudta még bizonyítani sem a Nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén, sem a Honvédelmi és rendészeti bizottság zárt ülésén, sem egyik szolgálatnál, mert minden kérdésem arra vonatkozik, hogy mi, akik rendelkezünk nemzetbiztonsági átvilágítással, pontosan tudjuk, hogy milyen szűrőkön kell átmenni, és egyébként mit végez az elhárítás, az Alkotmányvédelmi Hivatal annak érdekében, hogy rólunk felelősen ki tudja jelenteni azt, hogy sem mi, sem a környezetünkben fennálló személy vagy egyéb más viszonyok nem jelentenek kockázatot. De egy karibi térségből érkezőre el tudja ezt mondani akár az Alkotmányvédelmi Hivatal, akár a Terrorelhárítási Központ? Egy Ázsiából érkezőre ezt el tudja mondani? Egy Belső-Afrikából, ahol egyébként állami pénzből hirdetnek önök letelepedési kötvényeket, el tudja mondani? Nem tudja elmondani, mert fizikai képtelenség, mert nem megy ki környezettanulmányra, azt sem tudja bizonyítani, hogy az általa megadott dokumentumok egyébként igazak-e vagy hamisak, vagy azt is pénzért vásárolta, mint ahogy a lebukott orosz üzletember esetében is ez kiderült. Ez egy tőlünk független és önöktől független biztonsági kockázat.
Emlékezzenek vissza, hogy mekkora felháborodás volt, amikor az első kvótákról szóló számok napvilágot láttak. Ha jól emlékszem, olyan 1100 főben szerették volna Brüsszelből Magyarországra kényszeríteni az első turnust a kvóták ügyében - hogy felháborodtak, hogy kikérték maguknak! Ennek a számnak már a sokszorosát engedték be pénzért. Csak kötvényeken keresztül minimum 8 ezer embert, akit a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal statisztikái kezelnek. Aztán hogy még mennyi van folyamatban, azt nem tudjuk, hogy az önök által üzemeltetett vízumgyáron keresztül Moszkvából több mint 4 ezer - ennyit tudunk, jóval több mint 4 ezer vízum lett kiadva -, hogy mennyi jött be, nem tudjuk. És akkor önök ki merik felelősen jelenteni, hogy senkinek semmilyen aggodalma ne legyen, a biztonságot garantáljuk? Legalább egyszer az életben, tényleg, ha nemzeti ügy és biztonságpolitikai kérdés van, akkor beszéljünk őszintén!
De visszatérve és rövidre zárva, ezt a javaslatot fogjuk támogatni, egyetlenegy kérdés azonban még mindig marad, hogy ezek a tranzitzónák hol lesznek. Mi van akkor, ha fokozódik a nyomás, és mondjuk, a jelenleg kialakított tranzitzóna fizikálisan nem képes ellátni azt a sok embert, akkor mi történik? Tehát van-e A-, B-, C-, egyéb alternatív terv földrajzilag, vagy helyszín, ahová kijelölik az új, vagy amerre bővítik, ha a szükség úgy hozza, az új tranzitzónákat?
(13.20)
Kell-e félni adott esetben a déli határszakasz közelében lévő településeken élőknek? Mert sokszor megígérték, hogy bezárjuk az összes tábort, a nyílt táborokat zárttá tesszük, és egyébként megszüntetjük. De nem szűntek ezek meg. Nagyon sokszor megígérték, de nem történt semmi. Ez most még egy nyitott kérdés. Reméljük, hogy nem lesz rá szükség - de mi van, ha kicsi lesz a mostani kapacitás? Erre azért jó lenne, ha válaszolnának. Egyébként meg fontosnak tartjuk, és igen, szögezzük le, hogy az önök által 2015-től napjainkig hivatkozott álláspont, mely szerint az Európai Unió nem engedi a menekültek őrizetbe vételét, egy ordas nagy hazugság volt. 2003-as Európai Unió tanácsi és egyéb uniós dokumentumok is kifejezetten lehetőséget biztosítanak rá. Önök ezzel szándékosan nem éltek, a nagy kérdés, hogy miért. Azt önöknek kéne megmagyarázni, hogy mi történt az elmúlt két évben, amitől felébredtek, hogy 2015-ben még leszavazták ezt a javaslatot, 2017 februárjában pedig letették, mint egy piros ultit az asztalra, hogy megvan a megoldás.
Jó lenne, ha ebben a kérdésben nem ilyen szinten kellene kommunikálni, de azok után, amit Németh Szilárd előadott, azt gondolom, hogy sokkal inkább visszafogtam magam, mintsem megtehettem volna indulatból és szembesítem azzal a sok-sok hazugsággal, amit egyébként elmondott és amit önök műveltek az elmúlt időszakban sajnos ilyen kérdésekben is, ami nem kellene hogy pártpolitikai szintre degradálódjon, és ilyen vitákat folytassunk. Mindenesetre fogjuk támogatni, bármit is gondoljanak. Köszönjük szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit