NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN,

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN,
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Azt gondolom, hogy az új nemzeti politikánk egyik legfontosabb törvényjavaslata fekszik előttünk, ha nem a legfontosabb, amely az Európára és így Magyarországra nehezedő illegális bevándorlás megállítását, átpozicionálását szolgálja.
A történet nem új senki előtt, hiszen ha csak az elmúlt két évet tekintjük, 2015-16-ot, akkor jól látható, hogy ennek a törvényjavaslatnak az előzményei megszülettek, és egy, az emberekkel folytatott konzultáció, illetve egy népszavazás kapcsán adódtak azok a kérdések, amelyekre aztán a parlament többsége választ tudott adni. Itt is elég egyértelmű volt, hogy sajnos bármit is szeretnének a magyar emberek, bármi is az akaratuk, igazából csak a felelős kormányra és az őket támogató kormánypártokra támaszkodhatnak ebben a kérdésben.
Az első a nemzeti konzultáció 2015 tavaszán, ahol több mint 1,1 millió ember válaszolt levélben vagy interneten a feltett 12 kérdésre, és a 12 kérdés elég egyértelművé tette, hogy a magyar emberek azt kívánják, hogy védjük meg Magyarországot, védjük meg Magyarország határait, védjük meg az európai és a magyar kultúránkat, a magyar emberek lét- és közbiztonságát, és ne engedjünk teret annak a nyomásnak, amit az európai uniós bürokraták ebben a kérdésben gyakorolnak, jelesül, hogy akár a schengeni, akár a dublini egyezményeket hajítsuk félre, és ne teljesítsük az abban foglalt kötelezettségünket, nyugodtan engedjük rá a bevándorlókat, ráadásul a törvénytelen, illegálisan érkező bevándorlókat az országra.
Ennek volt a következménye, ha jól emlékszünk, vártuk az Európai Uniónak az egységes, kialakított álláspontját meg a megszervezett határőrzését és hogy mi legyen. Több mint 390 ezer ember rohanta le az országot. Emlékszünk még a déli határrészekre, akár a szerb-magyar határra, a horvát-magyar határra, emlékszünk a Keleti pályaudvarra, az autópályán bolyongó emberek ezreire.
(12.30)
Jól látható, hogy mi volt az a fejetlenség, és egyébként akkor is már világossá vált előttünk, hogy nemcsak egy fejetlenségről van szó az Európai Unió részéről, hanem egy direkt eltervezett akcióról, mert ők azt mondták, hogy a bevándorlás jó dolog, hiszen azzal két ügyet is szolgálhatunk. Egyrészt Németország hiányzó munkaerejét lehet helyrepofozni, másrészt pedig a demográfiai mélyrepülésen is velük kívántak segíteni.
Nos, a magyarok ebből nem kértek, és így a saját kezünkbe kellett vennünk a dolgok irányítását. Emlékszünk arra, hogy műszaki és jogi határzárat hoztunk létre. Első körben az ideiglenes biztonsági határzárra és a gyorstelepítésű drótakadályra gondolok. Ezzel egy stabil műszaki akadállyal jeleztük, hogy határ van, a határon megerősítettük a határőrizeti feladatokat ellátó rendőrséget, háromezer határvadászt vettünk fel, illetve irányoztuk elő háromezer határvadász felvételét és a határra való rendelését. A Magyar Honvédséget olyan helyzetbe hoztuk, hogy részt tudjon venni ebben a feladatban. Sokkal szigorúbb bevándorlási, migrációs törvényeket alkottunk. Két fontos dolog: az egyik, hogy az embercsempészek ezentúl szigorúbb büntetést kaphatnak Magyarországon, másrészt pedig ennek a műszaki határzárnak a leküzdése bűncselekménynek számít. Most ezek az intézkedések pillanatok alatt bebizonyították, hogy nekünk van igazunk. Ha a határt megvédjük, ha Magyarország és egyben az Európai Unió schengeni határát megvédjük, akkor nem tudnak arra jönni a bevándorlók, tehát hihetetlen drasztikus módon lecsökkent egyik napról a másik napra a bevándorlók száma. Ott volt egy kisebb csata is. Megtámadták az egyik magyar határátkelőt, amit aztán itt az ellenzék politikusai Gyurcsány vezetésével egy békés ellenállásnak, demonstrációnak neveztek, de akik ott azt végigélték, bizony azoknak inkább halálfélelmük volt, mint hogy békés demonstrációt vettek volna észre ebben a támadásban.
Nos, a szerb-magyar határt megvédtük, akkor áttolódott a rendszer a horvát-magyar határra. Ott is ugyanezt meg kellett tennünk, és gyakorlatilag a határzárak őszi átadása után, szeptemberi és novemberi átadása után nullára, zérusra redukálódott a határátlépők száma. Nem volt érdemes erre jönni az Európai Unió felé. Ez a déli, délkeleti, tehát a nyugat-balkáni határ megvédését jelentette. Időközben ezek a brüsszeliek meg kifundálták azt, hogy ha már bent vannak legalább másfél millióan az Európai Unióban, akikről azt sem tudják, hogy kicsodák, miért jöttek, mit akarnak, közben itt-ott robbantgattak Párizsban, Brüsszelben, nagyon komoly terrorcselekmények is voltak, és egyértelművé vált mindenki számára, hogy a terrorizmus és az illegális bevándorlás kéz a kézben jár, tehát egészen eddig, egészen nagyon szélsőséges esetekig itta meg Európa a levét ennek a bevándorlási politikának, de azért még húztak 19-re lapot, mert azt mondták, hogy akik bent vannak, azokat osszuk szét valamilyen matematikai képlet, valamilyen matematikai algoritmus alapján a többiek között, akik nem hívták őket. Mert volt, aki hívta őket; azt mondta, hogy jöjjenek nyugodtan, aztán megnevezte azt is, hogy melyik országból, milyen állampolgárságúak jöhetnek - akkor csak szírek érkeztek Európába gyakorlatilag. Tehát jól látható, hogy milyen különbség volt a magyar, a folyamatosan elátkozott és gyalázott, itt, a parlamentben is az ellenzék által és Brüsszelben meg elég egyértelműen elátkozott, gyalázott magyar állásponttal szemben. Erre még tetézték azt, hogy akkor legyen egy kötelező szétosztási mechanizmus. Gyakorlatilag mindenféle létszámstop, felső korlát nélkül kívánták ezt megvalósítani.
Ekkor kellett egy újabb lépést tenni, ez pedig már 2016 ősze, a népszavazás. Itt a népszavazáson is sajnos egyértelművé vált, ütötte-vágta a belső ellenzék - akár a baloldali, akár a jobboldali ellenzékre gondolok - a népszavazást, majd a népszavazás következtében csaknem 3 millió 400 ezer ember, 3 362 222 ember (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Akkor most mennyi is pontosan?) szavazott egy irányba, tehát majdnem 99 százalék azt mondta, hogy bizony ne engedjük azt, hogy az Európai Unió bürokratái a fejünk fölött nem magyar állampolgárokat betelepítsenek Magyarországra. Megszületett ez a döntés is.
Azt gondolom, a legkeményebb támadás a Jobbik részéről ért bennünket, hiszen nem vártuk azután, hogy a pártelnök kinyilatkoztatta, hogy aki nem szavazza meg az Alaptörvény ilyetén módosítását, az gyakorlatilag hazaáruló - hát, nem tetszettek megszavazni. Ez egy nagyon kemény támadás volt. A baloldali ellenzéktől nem vártunk mást, mert folyamatosan a migránsok mellett álltak, gyámolították őket, összejátszottak a Soros-birodalom által itt működő és magukat migránsbarátnak nevező, migránspolitikát elősegítő, nemzetpolitikát gyalázó szervezetekkel (Derültség a Jobbik soraiból.) Nos, megtörtént a népszavazás. Alaptörvénymódosítás nem lett. Az alaptörvénymódosítás hiányában, abban az alkotmányos környezetben, amiben ma is vagyunk, abban az alkotmányos környezetben kellett meghoznunk a döntéseinket. (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Magadat szavaztad le! Te szavaztad le!)
Közben azért az jól látható… (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Te magad szavaztad le!) - bármit kiabálnak, szerintem érdemes a kérdéssel magával foglalkozni; én ezt nem is akartam különösebben említeni, hogy milyen helyzetben vagyunk, mert a kérdés ennél sokkal súlyosabb. Jól látható, hogy az Európai Unió, Brüsszel nem mondott le arról, hogy egyébként Nyugatról ide áttolják az illegális bevándorlókat. Sőt, most tapasztalhatjuk a hírekben, hogy az osztrákok úgy önállóan is megteszik ezt a kérdést, még akkor is, ha egyébként utána még nem lehet fellelni azokat, akiket szerettek volna ide átküldeni. Tehát mindenféleképpen változtatnunk kell a jogi környezeten.
De ha megengedik, itt egy titkosszolgálati jelentésből, nyílt titkosszolgálati jelentésből (Mirkóczki Ádám: Melyikből?) szeretnék felolvasni. Ami még egyébként fokozza a helyzetet, hogy a szakértők több korábbi, elsősorban Európában és Amerikában az elmúlt években elkövetett terrormerényletet magányos farkasoknak tulajdonítottak, amelyekhez az Iszlám Állam vagy az al-Kaida és társaik csak inspirációt nyújtottak. A megvalósult és időben megakadályozott merényleteket vizsgáló nyomozások eredménye azonban arra mutat rá, hogy a terrorszervezetek által a nyugati országokban hatékonyan radi-ka-lizált személyeket az IÁ szíriai és iraki helyszínekről online utasította, sokszor a legapróbb részletekig a támadást megelőző legutolsó másodpercig - és még folytathatnám ezt az új helyzetet egyébként, ami előállt. Ezzel a Nemzetbiztonsági bizottság az elmúlt ülésén foglalkozott, mármint úgy, hogy a magyar nagykövetségeknek és külképviseleti szerveknek lehetőséget adtunk arra, hogy kivédjék az ilyen kibertámadásokat, de jól látható, hogy a szolgálatok is azt jelentik, hogy azok a terrorszervezetek, amelyeknek az emberei már bent vannak itt Európában, komoly kapcsolatban vannak. Azt gondolom, hogy ebben az új helyzetben, és amit államtitkár úr említett az előbb, hogy ismét fokozódó nyomás van a határon, és az előrejelzések, a titkosszolgálati előrejelzések azt mondják, hogy akár a Közel-Kelet tekintetében, akár Észak-Afrika, sőt Belső-Afrika tekintetében is milliók állnak készen, hogy megint megszervezzék őket az embercsempészek. Ráadásul azt tapasztaljuk, azt a teljesen elképesztő dolgot, hogy az olaszok továbbra is a kimentett illegális bevándorlókat Olaszországban teszik partra, a görögök nem hajlandók semmit sem csinálni, ezért cserébe az Európai Unió bármit elnéz nekik, és kitömi a kasszát pénzzel. Szóval, ebben a helyzetben megint csak Magyarországnak kell lépni.
Most már nem vagyunk annyira egyedül, mint eddig voltunk, hiszen a V4-ekkel nagyon szoros együttműködésünk van, a V4-ekhez egyébként bizonyos kérdésekben most már csatlakoznak a balti államok; hárman is, Szlovénia, Horvátország, illetve az Európai Unióba és a schengeni határok közé készülő Szerbia és gyakorlatilag a Balkánon pedig Bulgária is a támogatóink között vannak, és azt mondják, hogy az a jó politika, amit mi képviselünk.
Ez a törvényjavaslat, ami előttünk fekszik - és amiben most döntenünk kell -, ez a határőrizeti területen lefolytatott eljárás szigorításáról szól. Itt szeretném mindenkinek mondani, tudom, hogy az lesz az első, legalábbis a szocialista képviselőknek, hogy most is van erre lehetőség, amit szeretnénk végrehajtani. Nem igaz, az egy speciális lehetőség. A menekültügyi őrizetbe vétel bűncselekmény esetén vagy speciális esetekben, nagyon kis százalékban, minimális, tehát még egy százalékban sem használható.
(12.40)
Tehát egy ilyen tömeges bevándorlás okozta helyzetben, amire alapul, tehát az Alaptörvényre és ennek a helyzetnek a kihirdetésére és meghosszabbítására alapítja a kormány ezt a törvényjavaslatot, ebben a helyzetben körülbelül annyit ér, mint halottnak a beöntés.
A cél elég egyértelműen megfogalmazódik a törvényben. Az Országgyűlés előtt fekvő törvényjavaslat a határt illegálisan átlépő bevándorlók őrizetbe vételét és a határra történő visszakísérését, valamint a schengeni országhatárok maradéktalan megvédését tűzi ki célul. Azt gondolom, ez elég egyértelmű, és az indokolásban még további, teleologikus meghatározásokat, céltételes feladatokat is látunk.
Nézzünk meg egy-két dolgot, hogy a törvény hogyan próbálja ezt elősegíteni! Nyilvánvaló, hogy az őrizetbe vétel a legfontosabb passzusa ennek a törvénynek, hogy most már nemcsak 8 kilométeres mélységben, hanem gyakorlatilag az ország bármely területén és az országba bárhonnan beérkező, akár a visszatoloncolt, illegális migránsokra is alkalmazható.
A tranzitzóna van kijelölve kötelező tartózkodási helyként, ezt be kell tartaniuk, és a menekültügyi eljárás teljes időszakát és egyébként a jogorvoslati szakaszt is itt kell eltölteniük. Újdonság, hogy azoknak, akik már a jogorvoslati szakaszba lépnek, tehát egyszer már elutasították, saját maguknak kell állni a költségeket, hogy itt vendégül lehessen őket látni. Egyébként azok, akik eljárás alá vannak vonva, a nemzeti szabályoknak és sztenderdeknek megfelelő ellátást kapnak Magyarországon.
És van még egy nagyon fontos része, hogy Szerbia felé, ahonnan egyébként érkezhettek, nyitott a tranzitzóna. Tehát ha valaki úgy érzi, hogy neki itt nem jó, nem megfelelő, akkor szabadon elhagyhatja Magyarország területét. És az egésznek a jogi alapja, még egyszer szeretném hangsúlyozni, a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetése.
Én arra kérem képviselőtársaimat, bár sok reményem nincs, hogy minden oldalról támogatni fogják, hogy az előttünk fekvő törvényjavaslatot a magyar emberek érdekében és a magyar emberek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) akaratát kifejezve, együtt és közösen támogassuk. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit