SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Mesterházy képviselőtársam - megtanultam a nevet -, ennek lenne értelme egyébként, hogy erről vitatkozzunk. Hiszen amit most ön elmondott, abban van, amivel egyetértek, van, amivel egyáltalán nem. Az, hogy az európai kultúrkörhöz tartozunk, ez egyértelmű; ez az európai kultúrkör - nekem ez is meggyőződésem - azért létezhet a mai napig, mert Magyarország nagyon sokszor védte ezt az európai kultúrkört a történelme során, és valóban azért is lehetünk itt.
Az, hogy nekünk egyértelműen ez a függés vagy akár a NATO-csatlakozás, akár az európai csatlakozás egyértelműen, mint ahogy ön kijelentette, hogy ez nekünk csak pozitív dolog lehet, tehát hogy mi nettó haszonélvezői vagyunk, ezen már vitatkoznék. Én nem azt mondom, hogy ez nekünk teljes mértékben rossz, én azt mondom, hogy egyszer erről el kellene kezdeni beszélgetni, húzni kellene egy egyenleget, meg kellene vizsgálni, hogy Magyarország mennyit veszített és mennyit nyert ezekkel a csatlakozásokkal. Meg kellene vizsgálni, hogy adott esetben azzal, hogy mi a NATO tagjai vagyunk, valóban érvényes-e az, hogy a NATO megvédene minket egy-egy konfliktusnál, hiszen volt már arra példa, amikor NATO-tagországot ért konfliktus más részéről, és a NATO mégsem avatkozott közbe. Vagy mi van akkor, amikor két NATO-tagország között lenne konfliktus? Ez is egy ugyanolyan kérdés, hogy akkor a NATO vajon mit csinálna. Tehát ezek olyan fontos kérdések szerintem, amelyekről valóban lehetne beszélni, hiszen azért azzal sem értek egyet, hogy „kisebb darabkáiról” mond le. Magyarország nem kisebb darabkáiról mondott le bizonyos lehetőségeinek, hanem elég nagy szeletekről, gondoljunk csak akár a mezőgazdaságra vagy az élelmiszeriparunkra vagy bármi másra ezzel kapcsolatban.
Tehát lehetne erről vitatkozni és lehetne beszélni. Mi sem azt mondtuk egyébként soha, hogy ki kellene lépni az Európai Unióból, csak mindig félremagyarázták a szavainkat. Mi azt mondtuk, hogy meg kell vizsgálni, hogy az a csatlakozási szerződés, amit szerintünk egyébként elég hibásan tárgyaltak le, és vannak olyan pontok, amelyeket újra kellene tárgyalni ebben a szerződésben, ezeket hogyan lehetne megváltoztatni, és ezért kellene küzdeni, hogy minél jobb legyen Magyarország helyzete. Természetesen mi Európához tartozunk, és valóban jóban kell lennünk azokkal az országokkal és azokkal az államokkal is (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), amelyek még hatással vannak hazánkra. Köszönöm szépen. (Taps, közbeszólás a Jobbik soraiban: Úgy van!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit