SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Őszintén és tisztelettel köszönöm, elnök úr. Államtitkár úr, arra, hogy a demagógiára nem kíván reagálni: bagoly mondja verébnek. Ha önök ezt nem úgy hozzák ide, hogy a magyar családokért akarnak valamit tenni, hanem úgy hozzák ide, hogy hát, a fideszes elit megrendelését sajnos teljesítenünk kell, akkor én azt mondom, hogy elfogadom, így mennek a dolgok, így kormányoznak; de ne demagógiával védjék, ha nem akarnak hasonló reakciókat hallani, mert gyakorlatilag nagyon nehéz másképp reagálni erre. Tehát felejtsük el a magyar családoknak, akiknek a túlnyomó többségét szinte kizárólagosan nem fogja érinteni ez a jogszabály.
Viszont egyvalamire szerettem volna érdemben reagálni abból, amit elmondott. Félreértés ne essék, én nem azt mondtam, hogy a tervezőknek ne legyen felelősségük, mindössze azt mondtam, hogy a kormányzatnak, a hatóságnak is legyen felelőssége. Legény Zsolt képviselőtársamnak is mondom, hogy azért érdekes, amiről beszélünk, mert nem pusztán arról van szó, hogy 300 négyzetméter fölött a családok építsenek vagy ne építsenek, hanem arról van szó, hogy az, aki épített 300 négyzetméter fölött, képes-e arra, hogy egy engedélyeztetési eljárást lefolytasson. Most is lehetséges, bármelyik család építhet ekkora ingatlant, ha ennyi pénze van, mindössze arról van szó, hogy egy tisztességes eljárásban - tisztességes? -, már ahogy ezt a Fidesz nemzeti együttműködési rendszere engedi, tehát egy ilyen eljárásban meglegyen ennek a lehetősége.
Összességében azt, hogy kár érje a családot a tervezői hibák kapcsán, teljesen nyilvánvalóan el kell kerülni, a probléma nem ezzel van, hanem azzal, hogy ez után a jogszabály után kár éri-e a közösséget, a várost, a szomszédokat meg úgy általában a magyar társadalmat meg néhány esetben esetleg a jó ízlésű embereket mindösszességében. Nekik nem fogja senki megtéríteni a kárt, amennyiben önök megszavazzák ezt a jogszabályjavaslatot.
Ezért kértem azt, hogy esetleg mégiscsak gondolják meg a sorsukat és bírálják felül a korábbi álláspontjukat. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit