DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon fájlalom, hogy Matolcsy György, aki sedre-sudra módon bejött ide, tartott valami kis előterjesztést, aztán elrohant, nincs itt a képviselői hozzászólásoknál, ugyanis nagyon jó lenne, ha megszívlelné azt, amit mi itt mondunk. Ugyanis az ország választott képviselői az ország közvéleményét képviselik, azt a közvéleményt, amelynek a hangulata, mozgása, véleményalkotása a Nemzeti Bankról meghatározó kell hogy legyen.
Tehát bármennyire is elefántcsonttoronynak gondolják magukat, önök a piacon élnek, és aszerint alakul az önök sorsa meg az ország monetáris politikájának a sikere, hogy az emberek, a befektetők, akár kis pénzzel, akár sok pénzzel, mit gondolnak önökről. Az, hogy önöknek hihetetlen szerencséjük volt az elmúlt időszakban, így 2015-ben is a tekintetben, hogy a világban pénzbőség volt, ahogy elhangzott, a Fednek a kamata nulla százalék körüli, hogy az Európai Központi Bank is elkezdte a mennyiségi enyhítést, emellett egy nagyon alacsony olajárral lehetett kalkulálni tartósan, ezek olyan kivételesen kedvező nemzetközi körülmények, amit önök nem hagyhatnak figyelmen kívül, valószínűleg nem is hagytak, csak nem vallják be a saját beszámolójukban.
Tehát amikor ilyen öntömjénező módon akarják előadni, hogy milyen kiváló, zseniális megérzések mentén végzik önök a Nemzeti Bank irányítását, akkor becsapják magukat is, meg be akarják csapni a közvéleményt is. A pénzügyi közvéleményt nem lehet becsapni, az pontosan tisztában van az érdekeivel, úgyhogy nagyon kérem, vegyék elő a tükröt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és nézzenek szembe a valósággal. Köszönöm. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit