DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök, úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Savanyú a szőlő. Rossz hírem van: 2010-től lényegében munkabéke van. Önök tévednek, mi több, valótlanságot állítanak akkor, amikor azt mondják, hogy a sztrájkok csökkenése a sztrájktörvény módosítására vezethető vissza. A kormány az elmúlt hat évben nagyon jelentős munkahelyteremtő és -megtartó politikát folytatott, amelynek eredményeképpen az alapvető munkahelyi elégedetlenség gyakorlatilag megszűnt. A munkabeszüntetéseknek ilyetén örvendetesen csökkenő száma pozitív visszacsatolást jelent számunkra.
Ami pedig a sztrájktörvény módosítását illeti, azt gondolom, ön sem vitatja, hogy a közszolgáltatások minimális szintjének megállapítása olyan alapvető közösségi érdeket képvisel egy érdekeit érvényesíteni kívánó kisebbséggel szemben, amelynek biztosítására a törvényhozás jogosult, mi több, köteles is. Ezzel együtt valamennyi szakszervezet az Alaptörvény és a sztrájkról szóló törvény betartásával továbbra is élhet a jogszerű munkabeszüntetés lehetőségével.
Tisztelt Képviselő Úr! Csak az elmúlt hónapokban az ön által említett állami vállalatoknál dolgozó mintegy 150 ezer ember számára, a szakszervezetekkel és a szakszervezeti konföderációkkal folytatott több hónapos, folyamatos tárgyalás és egyeztetés következtében három év alatt mintegy 30 százalék bérfejlesztés valósul meg. (Gúr Nándor többször közbeszól.)
Erre azt mondani, hogy az állami vállalatoknál nem történik munkabéremelés, valamint azt, hogy mi elhanyagoljuk a szakszervezetekkel való érdemi egyeztetést (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), nem nyilvános üléseken érdemi egyeztetést, az egyszerűen megalapozatlan. Köszönöm a türelmét, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit