GYOPÁROS ALPÁR

Full text search

GYOPÁROS ALPÁR
GYOPÁROS ALPÁR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Amikor hazánk csatlakozott az Európai Unióhoz, sőt már a csatlakozási tárgyalások idején, akkor világos hatáskör-elha-tá-rolásnak lehettünk a tanúi. Pontosan tudtuk, hogy melyik európai intézménynek a másik európai intézményhez képest mi a feladata, sőt az európai intézményrendszernek a nemzetállamokhoz képest.
Azóta minden egyes hasonló problémával kapcsolatban, ahogy már korábban is jeleztem, az az európai intézményrendszer válasza, hogy több Európát akarunk, és a több Európa láthatóan az Európai Bizottság és az Európai Parlament lopakodó jogalkotását és a nemzetállamok szuverenitásának a csorbítását jelenti. Ez számtalanszor bebizonyosodott. A legutóbbi európai parlamenti választások után például sikerült elérni, hogy a Tanács joga az EB-elnöki jelölésre lényegében formális legyen. Ennek az eredménye ismert, ma az Európai Bizottság elnöke az a Juncker úr, akinek a jókedve talán még Szanyi Tiborén is túltesz, és aki igazából az Európai Bizottság élén komolyabb európai problémát nem tudott megoldani az elmúlt időszakban. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit