DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Úr! Azért a rendszerváltás egyfajta lezárása az, hogy az MSZP szentekre hivatkozik az Országgyűlésben. Sajnáljuk, hogy politikai tevékenységük során egyébként máshol nem érvényesítik a keresztény elveket.
Sokszor végighallgattuk, végighallgatjuk önöket itt a Házban, és akárhányszor meghallgatjuk a felszólalásaikat, az megerősít bennünket abban, hogy semmi szín alatt nem érdemes az ország irányítását a Magyar Szocialista Pártra bízni. Ennek három alapvető oka van. Egyrészt: gazdaságpolitikájukat tekintve ugyanott folytatnák, ahol egyszer már abbahagyták. Másrészt: teljesen érzéketlenek az ország biztonságával kapcsolatos kérdésekre. Végül, ami éppennyire fontos: miközben Szent Lászlóra hivatkoznak felszólalásaikban, tele van a padlásuk korrupciós ügyekkel. A gazdaságpolitikában éppen olyan terveket szövögetnek, amilyet egyszer már megvalósítottak, majdnem gajra is ment az ország ebben. Megint azon jár az eszük, hogy hogyan lehetne megemelni az szja-kulcsokat, hogyan lehetne ingyenpénzt osztogatni munkavégzés nélkül, és hogy hogyan lehetne lenullázni a családtámogatási rendszert.
Mi már jól ismerjük, hogy ez a valóságban, a gyakorlatban mit jelent, mert amikor hátrahagyták önök a kormányzást, 36 százalékos volt a szja-kulcs, nem is beszélve a félszuperbruttó nevű förmedvényről. 2010-ben már javában bömbölt a devizahitel-válság, ami azért robbant ki Magyarországon (Bangóné Borbély Ildikó: Kósa bedöntötte a forintot!), mert önök felszámoltak egy jól működő otthonteremtési programot. Nem utolsósorban ez volt az az időszak, amikor sokkal, de sokkal jobban megérte otthon ülni és a segélyt várni, mint elmenni dolgozni. Ezért volt az, hogy amikor önök letették a lantot, 500 ezer ember jelentkezett be segélyért Magyarországon. Ez csökkent 200 ezer alá.
Aztán ott a biztonság kérdése. Felfoghatatlan számomra és egyébként sokak számára, hogy hogyan lehet ennyire érzéketlen az MSZP a biztonság kérdésében. Eltagadták először a migrációs válságot. Azóta is vitatják, hogy kapcsolat van az egyre gyakoribb terrortámadások és az illegális bevándorlás térnyerése között. (Bangóné Borbély Ildikó: Azért engedtetek be annyi embert, ugye?!) Végig akadályozni akarták a kvótanépszavazást. Nem véletlen, hiszen az MSZP elnöke még pár nappal ezelőtt is azt mondta az ATV-ben, hogy néha el kell fogadni a ránk nézve kedvezőtlen döntéseket is. Ezt a kvótával kapcsolatban mondta.
Botka László meg megüzente egy nagy nemzetközi hírügynökségen keresztül, hogy lebontaná azt a határzárat, amely jelenleg Magyarország biztonságának legfontosabb garanciája. És hogy az egészet még súlyosabbá tegyük (Dr. Varga László: Hazudsz!), az MSZP megszavazott az Európai Parlamentben - kérem, hogy ellenőrizzék a jegyzőkönyvet - egy olyan, Magyarországot támadó határozatot, amely védelmébe vesz egy Magyarországon elítélt terroristát, aki egyébként kövekkel támadt a magyar rendőrökre. Ezután kiderült még valami: az, hogy ezt az Ahmed H. nevű elítélt bűnözőt egy volt MSZP-s miniszter védi. Ő védi! (Mesterházy Attila: Ez hihetetlen!) Önök is nagyon jól tudják. Mondják már meg, hogy miért akarják gyengíteni az ország védelmi képességeit, főleg úgy, hogy tudják, hogy milliók véleményével dacolnak?
Szeretnék még egy dologról szólni, azért, mert egy kísértet járja be Magyarországot, minden idők legkorruptabb baloldali kormányzásának kísértete. Az MSZP ugyanis már kutya rég nem volt kormányon, mégis még mindig halomra dőlnek ki a korrupciós mamutcsontvázak a szekrényből. Ennek szimbolikus példája a Szeviép-ügy (Dr. Varga László: Ebben is hazudsz!), itt 11 milliárd forint tűnt el úgy, hogy több mint 300 alvállalkozót károsítottak meg. A szálak Botka Lászlóig és Ujhelyi Istvánig vezethetnek. (Zaj az ellenzéki padsorokban. - Dr. Varga László: Vannak róla papírjaid? - Z. Kárpát Dániel: És ti el tudtátok számoltatni őket?) Úgyhogy, ha Szent László intelmeit (sic!) valahol szeretnék érvényesíteni, akkor itt javaslom.
Az MSZP egyébként meg ahelyett, hogy tisztázná az egészet, még lefasisztázza az ügyben érdeklődő újságírókat, és médiabojkottot is hirdet. Na, egyébként ilyen a viszonya a baloldalnak a sajtószabadsághoz, a véleményszabadsághoz és az átláthatósághoz is. Mindenesetre reméljük, hogy a hatóságok majd mihamarabb eljárnak ebben az ügyben. (Bangóné Borbély Ildikó: A baltás gyilkossal mi van, államtitkár úr?)
Tisztelt Ház! Mindezekből jól látszik, hogy amit önök kínálnak Magyarországnak, az épp olyan, mint amit Gyurcsány Ferenc vagy Bajnai Gordon javasolt: a munkából élők terhelése, a családtámogatási rendszer leépítése (Gúr Nándor: Ezt ti csináljátok!), a középosztály megroppantása (Dr. Varga László: Csúnyán hazudsz!), leöntve az ország eladósításával és egy jó nagy adag korrupcióval; ezenfelül a határzár lebontása és a betelepítési programok megindítása. Ebből az is következik, hogy Botka László is épp olyan, mint bármelyik másik szocialista, aki végletekig terhelné a munkából élő magyarokat, és egyébként a biztonsági szempontokkal egyáltalán nem foglalkozik. (Gúr Nándor: Ne beszélj már hülyeségeket! - Nagy zaj az MSZP padsoraiból.)
Tisztelt Frakcióvezető Úr! A választók döntenek majd végső soron, de azt hiszem, hogy az ország nem fog még egyszer behajtani abba a zsákutcába, amelyre az van felírva, hogy Magyar Szocialista Párt. Köszönöm, hogy meghallgatott. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit