DR. HARANGOZÓ TAMÁS

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS
DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm szépen. Először is nagyon nagy tisztelettel köszönöm a képviselőtársaimnak, hogy az ügy komolyságához mérten végül is nagyjából elcsendesedtek. Egyébként valóban idegtépő ez a mai nap és ami itt zajlik a parlamentben, de talán ki lehet ezt bírni még egy picit.
Köszönöm szépen az ellenzéki pártok támogatását. Azt külön köszönöm, hogy jobbikos képviselőtársam, úgy tűnik, hogy vagy most, vagy már korábban elolvasta a javaslatot valóban, és tisztában van vele, hogy miről van szó. Ez nem teljesen mondható el kormánypárti képviselőtársamról.
(15.00)
Tudja, Vas képviselő úr, abban igaza van, hogy hasonlít ez a törvény egy csomó másikra. Képzelje el, ugyanolyan betűk is vannak benne meg ugyanolyan szavak is, ehhez képest, amit ön elmondott, az óriási badarság. Pont a törvény lényegét nem akarja vagy nem tudja megérteni. A törvény lényege az, hogy ne kelljen a polgári törvénykönyvre hivatkozva bírósági eljáráson megtámadni egy szerződést, hogy az semmis-e vagy nem, hanem ebben a törvényben kimondjuk, és a törvény szigorával sújt le a rendszer. Ha megsértik ezeket a szabályokat, akkor mindenféle bírósági külön döntés nélkül a törvény értelmében semmis a szerződés, és nem kapja meg a vállalkozó a pénzt, vagy vissza kell fizetnie.
Igen, volt a vitának egy olyan része, ami érdekes kérdést vetett föl, hogy mi van azokkal az ügyekkel, mondjuk, ha félig felépült már valami, és akkor derül ki, hogy disznóság volt. Nekem továbbra is az a véleményem, képviselőtársaim, hogy az első egy-két esetben lehet, hogy lesznek félkész épületek, de hogy utána több vállalkozónak eszébe nem fog jutni ilyet nem csinálni, abban biztos vagyok, és ráférne már erre az országra, hogy néhány példát statuálva kiegyenesedjenek ezek a dolgok; egyszerűen, ahogyan Mesterházy képviselőtársam is mondja, olyan rendszert csináljunk, ahol preventív jelleggel nem is kezdenek bele, nem is kezdenek el töprengeni azon, hogy hogyan lehet voldemortozni vagy éppen akár más ilyen ügyekbe belemenni. Kérjük, hogy támogassák a javaslatunkat. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit