VÁGÓ SEBESTYÉN

Full text search

VÁGÓ SEBESTYÉN
VÁGÓ SEBESTYÉN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A Jobbik frakciója természetesen támogatni fogja a javaslat tárgysorozatba vételét. Nagyon jól tudjuk, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszerben, illetve a kifizetésekben igazságtalanságokat tapasztalhatunk, igazságtalan a rendszer. Az egyik része a legkisebb öregségi nyugdíjminimum megállapítása, ez a 28 500 forint, ami már nagyon régóta nem változott.
Én sem értek egyet azzal a magyarázattal, hogy ez nagyon sok egyéb juttatást befolyásol, illetve irányszám bizonyos juttatásoknak a megállapításánál, a jogosultság megállapításánál. Úgy gondolom, hogy azt a kis pluszmunkát megérné az emelés. Legalább lehetőségünk lenne arra, hogy a juttatásokat, illetve a jogosultsági határszámokat egy kicsit cizelláljuk a jelenlegi szociális ellátórendszerben és a szociális törvényben. Attól, hogy 50 ezer forintra emelkedik ez az összeg, még akár az arányszámokon, akár a százalékokon, akár a leírásokon lehet változtatni, és az új megemelt összeghez lehet igazítani az egyéb ellátások rendszerét.
A másik kérdés az éves nyugdíjemelések rendszere. Mi máshogy képzeljük el a nyugdíjemelés rendszerét, de ezt is tudjuk támogatni, ugyanis látjuk azt, hogy mennyire igazságtalan ez a rendszer. Én olyan ember vagyok, aki nem hisz a statisztikáknak, én inkább annak hiszek, amit a saját bőrömön tapasztalok, vagy amit a mindennapi életben az emberek elmondanak nekem, és bármennyire emelik föl a megállapított inflációt, az emberek mindennapi érzete, saját tapasztalata többet mutat, nem azt mutatja, hogy csak 2,6 százalékos volt az áremelkedés az elmúlt évhez képest. Ezért is kéne igazságosabbá tenni a rendszert.
Egyébként mi nem ezt az automatikusan mindenkinek adott, kalkulált infláció szerinti nyugdíjemelést vezetjük be, ha kormányra kerülünk, hanem sávos nyugdíjemelést fogunk bevezetni, hogy arányaiban a kis nyugdíjjal rendelkezők nagyobb összeget kapjanak, mint azok, akik akár 200-300 ezer forintos nyugdíjjal rendelkeznek. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit