LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt évtized legnagyobb csalódásaként élte meg Jász-Nagykun-Szolnok megye és annak lakossága azt a szégyenteljes teljesítményt, amikor az Orbán-Simicska konfliktus mellékszálaként leállt és jó időre el is lehetetlenült az M4-es autópálya építése. Az autópálya nemcsak Jász-Nagykun-Szolnok megyét kötötte volna össze a fővárossal, de fejlődési lehetőséget is adott volna az ország egyik legszegényebb területének, a Nagykunságnak, a Tisza menti falvaknak, amelyek már évtizedek óta várnak erre a lehetőségre.
Az autópálya építése sajnos továbbra is csak évtizedek óta dédelgetett vágya marad a tisztességesen dolgozó nagykunságiaknak, mert, mint azt megtudhattuk, a kormány nem autópályát, hanem egy lebutított kivitelezésű autóutat épít, és nem is a Nagykunság szívében, hanem csak annak távoli határához. Ezzel a megoldással egy veszélyes úttípussal köti össze Jász-Nagykun-Szolnok megyét a fővárossal a kormány, egy olyan útvonalon, ahol a Romániába haladó tranzit egyik leggyakrabban használt útvonalaként a legtöbb baleset is történik. Ha eddig halálútnak hívták a 4-es számú főutat, akkor vajon a legveszélyesebb formában épülő ál M4 milyen út lesz?
Másrészről a kormányzati ígéretek, hogy mikorra készül el az út, egyre kínosabbakká válnak, hiszen már kezdetben 2016-ra ígértek utat, mára már világossá vált, hogy a megtervezett és a Nagykunságot el sem érő szakasz is csak jó esetben 2019 végére lehet kész. Arról pedig, hogy folytatódhat-e az M4-nek hívott álautópálya építése tovább a Nagykunságba, már ígérni is megfeledkezett a kormány.
Tisztelt Államtitkár Úr! Mindezekre tekintettel időszerűnek tartok pár kérdést tisztázni. Mennyi ideig nem épült az M4-es álautópálya Orbán és Simicska összeveszését követően? Miért a nagykunsági és a Tisza menti emberek, jó szándékú emberek isszák meg a levét annak, hogy az autópálya építése elhúzódik? Tervezik-e egyáltalán, hogy a Nagykunság szívében Karcagig vagy a szomszédos megyehatárig, Hajdú-Bihar megyéig egyáltalán elérjen az M4-es út? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit