DR. HARGITAI JÁNOS

Full text search

DR. HARGITAI JÁNOS
DR. HARGITAI JÁNOS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Két szocialista képviselő két érvelésére szeretnék reagálni.
A képviselő asszony az előbb arról beszélt, hogy akkor, amikor az ingatlanukat bérbe adók adóztatásával kapcsolatban itt szabályokat hozunk, akkor mi nekik valójában kedvezünk, magyarán a gazdagokat támogatjuk. Nem erről van szó. Ingatlant bérbe adni nyilvánvalóan csak az tud, akinek ingatlana van, ezt nem vitatom (Gőgös Zoltán: Felesleges!), de ez a kör ezt a jövedelmét eddig alapvetően adózatlanul szerezte, mert megfoghatatlan mindenki számára, hogy ki él ezzel a tevékenységgel. Akkor tehát, amikor kisebb adótételekkel kínáljuk meg őket, akkor azt reméljük, hogy a költségvetésnek ezzel adóbevétele lesz, és ő végre adózni fog. Szó nincs arról, hogy ő adózott volna, és holnaptól kezdve meg kevesebbet kellene adóznia, hanem éppen azt reméljük, hogy végre adózni fognak, tehát a nullához képest ez tehernövekedés.
A másik, hogy Gúr képviselő úr a visegrádi országokkal tett egy összevetést. Ezt én helyeslem, én is általában élek vele, mert a visegrádi országokkal összemérni magunkat egy kicsit reálisabb perspektíva, mint a fejlett nyugati világgal összemérni magunkat. Csak amikor bármilyen összevetést teszünk, mondjuk, a visegrádi országokhoz képest, akkor azt is tudjuk - vagy jó, ha tudjuk -, hogy ezek a visegrádi országok a szocialista világból nem örököltek egy olyan hatalmas adóterhet, mint amit mi örököltünk, tisztelt képviselő úr, és ezt azóta is nyögjük kamatterhekben. A magyar költségvetést ez is terheli. A másik érvelés, ami még itt megemlíthető emellett, hogy ezek az országok 2008-ban nem egy csődközeli helyzetből kellett hogy kiemelkedjenek, nekünk ezzel is meg kell birkóznunk. Tehát minden összevetésnél az önök teljesítményéhez lyukadunk vissza, és ez befolyásolja a mi mozgáslehetőségünket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit