GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Mindössze azt szeretném megkérdezni, és arra szeretnék választ keresni, hogy ha már adótörvényeket tárgyalunk, akkor számolták-e azt, hogy mondjuk, a minimálbér, a legkisebb kereset után milyen mértékű jövedelem, nettó forint marad az emberek kezében a minimálbér bruttójához illesztetten. Ha nem számolták, akkor szeretnék segíteni ebben: nagyjából a kétharmada, a 66 százaléka az, ami kézben marad, és ezt az arányt azért mondom, mert ha összehasonlítást végzünk, mondjuk, a visegrádi négyek tekintetében, akkor az ottani bérek vonatkozásában ez úgy néz ki, hogy Lengyelországban a 82 százaléka az, amit a dolgozó emberek kézbe vesznek, Szlovákiában ez 85 százaléka, a cseheknél pedig 89 százaléka marad az emberek zsebében vagy kezében a minimálbérnek.
Ez a lényege a dolognak, hogy önök elvesznek. Az adótörvényeken keresztül leginkább onnan vesznek el, ahol a legnagyobb szükség lenne az adott forintokra a tisztes megélhetés érdekében. Önök a gazdagok pártján állnak, a gazdagokat tovább gazdagítják, a szegényeket, az elesettebbeket pedig megtapossák. Nem véletlen, hogy ma Magyarországon azt a helyzetet éljük, amikor a megadóztatás eredményeképpen is a családoknak több mint az egyharmada, 35-36 százaléka gyakorlatilag a létminimum összegét meg nem haladó, azt el nem érő pénzből kell hogy élje az életét, és az is egy óriási probléma, hogy a minimálbér emelése, a garantált bérminimum emelése kapcsán a felette lévő jövedelmi pozíciók nem nőttek olyan mértékben, mint ahogy kellett volna, azok gyakorlatilag betorlódtak a garantált bérek viszonylatában annak a nagyságrendjére. Ezen kellene változtatni ahhoz, hogy normális lét legyen az ország keretei között. Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit