MESTERHÁZY ATTILA

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA (MSZP): Miniszter úr, nem azt kérdeztem - én is ismerem a törvényt, tudom, hogy volt erre lehetőség -, nem azt firtatom, hogy joga volt-e a miniszternek hozzá, vagy nem. Azt kérdezem, hogy ha egy ember megbukik a nemzetbiztonsági vizsgálaton, az IH-t a Külügyminisztérium felügyeli, az AH-val együttműködik az IH ennek a vizsgálatnak a lefolytatásakor, majd amikor ennek egy negatív eredménye van, akkor nem tájékoztatja az IH a saját felügyelő miniszterét. Ha önnel történne ez, miniszter úr, szerintem nem sokáig maradhatna ott az IH vezetője, ha ön egy hasonló helyzetbe kerülne. Ha zárójelbe teszem, hogy Fazekas Sándor ott ül Martonyi János külügyminiszter mellett a kormányülésen, és ott sem szól neki, hogy te, figyelj, egy olyan embert akarsz kiküldeni, aki egyébként megbukott ezen a vizsgálaton, ez már a belső ügyük.
De hogy hogyan fordulhat az elő, hogy nem tájékoztatják ezek a szervek a magyar kormány tagjait, ezt nem pontosan értem. Nem az államtitok miatt volt ez aggályos, hanem ez az ember vízumokkal üzletelt kint, bűncselekményeket követett el, függetlenül az államtitoktól, nem volt kívánatos a moszkvai magyar nagykövetségen (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) az ő jelenléte, amit meg lehetett volna előzni azzal, ha a Külügyminisztérium kap tájékoztatást erről.
Azt kérdezném, hogy miért nem működik az egyik és a másik szerv között az információáramlás, ami egyébként egy régi probléma a kormányzás során. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit