DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ahogy ön is említette, az elmúlt években már 400 ezer gyermek táborozott rendkívül kedvezményesen az Erzsébet-táborokban. Ezeknek a költségeknek egy jó részét a kormányzat abból a pénzből fedezte, amelyet pár francia cég az étkezési jegyek forgalmazása eredményéből kivitt az országból. De az elmúlt években egyre növekvő költségvetési támogatást is adtunk emellé. Az idei költségvetésből már 5,2 milliárd forintot fordítunk a nyári Erzsébet-gyermek-tá-bo-rokra.
Mindemellett egy egyszeri összeg is szerepel a kormány döntései között, egy 26 milliárd forintos összeg 2017-19 között, hiszen mivel népszerűek a táborok, mindig többletjelentkezés van, éppen ezért meg fogjuk duplázni a kapacitását az Erzsébet-táboroknak. Zánkán és Fonyódligeten teljes mértékben megújul mind az épületek állaga, mind az étkezők, mind a park - kalandparkkal, vízi kalandparkkal fog bővülni -, megújulnak a közösségi terek, akár a sportpályák, akár a színházterem, és bízunk benne, hogy ezzel egy még színvonalasabb és még inkább nagyobb kapacitású mind zánkai, mind fonyódligeti tábor fogja várni a fiatalokat, és ezzel nem 30, hanem 60 ezer fiatalt tudnak ott befogadni.
Mindemellett természetesen a napközis Erzsébet-táborok is rendkívül népszerűek. Nagyon nagy gyorsasággal kelnek el a táborozási lehetőségek. A táborozási felület megnyitását követő két hétben 15 ezer gyermek adatait rögzítették, és 543 intézmény kezdte meg a pályázatát a rendszeren belül. A nyári táborokra, amelyekről beszéltünk, május 10-éig lehet jelentkezni.
Kérünk mindenkit, hogy addig adja le a jelentkezését, de vannak tavaszi igazolt hiányzás, őszi igazolt hiányzás címmel napközis táborok a tavaszi és őszi szünetben egyaránt. Idén 100 ezer gyermeket várunk, és arra számítunk, hogy 20 fős csoportokban fognak érkezni, így fognak a pályázatokra kérelmet benyújtani, de természetesen a kárpátaljai magyarságra idén is kiemelten figyelünk. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit